Martwe FARNELL LS 30-10 Zasilanie

D

dkn

Guest
Hi. Szukam osoby, która posiada jedną z tych zmiennych zasilaczy.
IMG_2948.jpg
Kopalnia nie żyje przez długi czas ze względu na pewne highvoltage rykoszetem. Ale byłoby miło, gdyby tak można było naprawić. Problem jest to, że rezystor w R13 jest spalony i nie jestem w stanie odczytać jego kod koloru. Co więcej powód, dlaczego jest wiał był dużym bezpiecznik zamontowany, więc kiedy w końcu znaleźć ten rezystor, trzeba znaleźć prawdziwą przyczyną zwarcia.
IMG_2945.jpg
Czy dobrze być składnik znajduje się radiator, ale nie byłem w stanie znaleźć arkusza danych, a przepalonego rezystora usunięte niektóre części nazwę. Ktoś nadzieję, że może być helpsome i otworzyć ich psu, a może podjąć pic tego obszaru. Dziękujemy za Twój czas. Pozdrawiam Dennis [/img]

Uważam Farnell są bardzo pomocne. Spróbuj skontaktować się z nimi, czy można uzyskać w instrukcji czy mogą powiedzieć, kto faktycznie produkowane go. Brian.

Hi. Dzięki za odpowiedź. Wysłałem wiadomość do Farnell Mam nadzieję, że będą one pomocne ofcause, ale mam wątpliwości. Więc jeśli ktoś ma ten zasilacz, byłbym bardzo szczęśliwy, gdyby mógł Pan zrobić zdjęcie obszaru wspomniano wcześniej. Dzięki

Witam, Czy możesz powiedzieć, pls, jakie regulator jest po stronie? Hopfely jest to tylko typowy (aplikacji), obwód i możesz stać się wartość rezystora ... W przeciwnym razie możliwe jest, że Trys "reengineering" i bierze / drows schemat z PCB? K.

I miały jeszcze kilka zdjęć, aby uzyskać lepszy wgląd. http://asdev.dk/powersupply/IMG_2949.jpg http://asdev.dk/powersupply/IMG_2950.jpg http://asdev.dk / powersupply/IMG_2951.jpg http://asdev.dk/powersupply/IMG_2952.jpg Jak to wygląda mi się, że jest źródłem rzeczywistego napięcia wyprowadzać. Jest mniejszy transformator tuż za netto złącza, a to idzie do zwykłego 7805 i 7812, tak że musi być na druku kontroli. Przypuszczam, że tej części nie zostały uszkodzone. Tak więc musi to być jakiś impulsowych mosfet znajduje się radiator i rezystora, że jest spalony, może być rezystora używane do meassure użytkowania amper i guess. Wzniesiony został dużo powyżej wydruku, a musi być 5 lub 10 w. Więc może rezystor nie jest tak trudny do nauczenia ponownie, odpowiednio niskiej wartości jak 0,1 ohm. Oznacza to, że mogę spróbować niskie wartości, aż na wyświetlaczu Ampera pokazują poprawne. (Jeśli jego prawo odgadnąć jego ofcause używać ...) Ale dlaczego miałoby być zlokalizowane w highvoltage strony wydaje się nieco dziwna, być może ... Cóż sprowadza mnie z powrotem do transformatora wyglądający facet na radiator, ale nie muszę arkusza danych przed dokonaniem wymiany. Jeszcze raz dziękuję za próbowała pomóc mi się tutaj. / / Dennis

Witam, ja też mam tego rodzaju zasilania (lekko uszkodzony). Kopalnie faktycznie badged i wykonane przez Wayne Kerr. Z Twojego zdjęcia chciałbym powiedzieć, że jest identyczne. Rezystora (R13) jest 1R0 i wygląda jak Rezystor węglowy, który przez to wymiary mogłoby to 1W. Jednak Metal rezystory o tych samych wymiarach są 2W. Tranzystor można znaleźć (Q2) w mojej jednostce jest Texas Instruments TIPL762A, który jest NPN tranzystor mocy silikonowe. Z jakiegoś powodu nie mogłem znaleźć żadnych danych na temat tego na stronie internetowej TI, jednak dane są dostępne na http://www.datasheetpro.com/ dla urządzenia Bourns. Przy okazji rezystor jest po stronie zasilania z przetwarzaniem energii i nie ma nic wspólnego z napięcia i prądu na front panelu metr. Pamiętam, że w instrukcji obsługi urządzenia zawiera schemat oraz pełna lista części. Niestety straciłem moje i Wayne Kerr chciał za mnie £ 60,00. Chris

Hi DKN, Przykro mi, w domu nie mogę otworzyć hosta w. zdjęcia ... Oto arkusz z TIPL762: http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/20180/POINN/TIPL762A.html Jak widzę to chris zdjęcie; rezystora musi być typu Philips :) Istniał od 1 ... 3W, musisz powiedzieć środki z niej ... Może D = 3xca. L = 10-11mm. K. [size = 2] [color = # 999999] Dodano po 2 minutach: [/color] [/size] @ ChrisGn, być może możesz nam dać wiedział Wayne Kerr Typ Nr. pls? Tnx! K.

Hi, rezystor jest o 16 mm długości i 5,5 mm Dia. Wayne Kerr numer modelu na przednim panelu jest identyczny z Farnell, tzn. LS30-10. W rzeczywistości jedyna różnica w przednim panelu jest to, że Farnell jest drukowany zamiast Wayne Kerr. Istnieje wiele modelu na tylnej ściance tuż nad numerem seryjnym. To jest 11LS3010. Jeśli ktoś ma dostać cct schematy do tego daj mi znać. Problem mam z moim jest to, że po naciśnięciu przycisku zasilania Wyjście urządzenie przechodzi w granicy prądu przez kilka sekund, to jest zbyt powolny wzrost czasu, a ja nie lubią reverse engineering, że część obwodu . Chris

Hi, Imponująca wszelką pomoc, bardzo miłe z wami wszystkimi:) I lutowane off tranzystora mocy i próbował go włączyć, a następnie przychodzi światło na wyświetlaczu i bezpieczniki zatrzymać wiatr. Myślę więc, że istnieje duża możliwość, że jego wadliwą część. I zostały rozglądać się za wymianę, nie może znaleźć dokładnie to samo. A im bardzo zaskoczony, że RS jest tak ograniczony wybór. Znalazłem to w innym miejscu: http://www.datasheetcatalog.org/datasheet/philips/BUT12.pdf Czy to nie będzie wystarczająco dobry? Ofcause nie samego pakietu, ale thats właściwie najmniej problemu. / / Dennis

Hallo, może nie, bo nikt nie wie, jak muchcurrent musi swit tranzystor i co z częstotliwością? TIPL ma ca. dwukrotnie tyle prąd i (być może jest bardziej istotne) ca, 10x krótszy przełącznik i krawędzi + czas przechowywania ... Myślę, można zaryzykować i zmienić tranzystor BUT12 :) Hopfely będzie oryginalny radiator na tyle ...? Czy sprawdzana TIPL przez ... Mouser.com i ...// octopart.com zbyt? K. Octopart wiąże się z dwoma distis dla oryginalnego tranzystora !:): http://octopart.com/parts/search?q=tipl762a&js=on

Witam, Mam TIPL762A z lokalnego sklepu i zastąpił go. I jego ponownej współpracy teraz! Jestem więc bardzo szczęśliwy, nie teraz, co masz, dopóki nie straci je: D ChrisGn i karesz nie ci dziękować za pomoc! / / Dennis

Hali DKN, :) Zapraszamy, ale "do końca" jesteś na lutowania żelaza :)! Ponieważ masz new 1 Ohm/2-3W; nie została zaznaczona funkcja ograniczania prądu za pls? Ale pamiętam, tych jest w podstawowej części, może dla "w pośpiechu" ograniczenie prądu ... Bądź szczęśliwa w. to! Hi ChrisGn, Jaki jest twój "Slightly Wadliwa" pls problem. z Wayn Kerr? K.

Hi DKN, Cieszę się, że masz to będzie ... karesz, lekko Wadliwy problemu moim PSU cierpi na to, że po naciśnięciu przycisku Moc wyjściowa, ograniczenie prądu zasilaczy kopnięcia w kilka sekund, powodując napięcie wyjściowe wzrasta zbyt wolno. Czyni to w żadnym warunkach obciążenia. Jak można obrazowania powoduje to problemy, gdy jestem testowania coś, co R / C zasilanie zresetować cct. Co mam zrobić, to podłączyć cokolwiek to jest mi badania po Zrobiłem na wyjściu zasilaczy. To prawie tak, czy jest rumiany Wielkie kondensator podłączony przez wyjście. I zanim zapytacie, napięciowe sensie jest przywiązany do wyjść prawidłowo. Muszę przyznać, zasilacze zachowuje się tak przez kilka lat i mam do tego przyzwyczaić dziwactwo. I po prostu zachować przeszukiwania sieci od czasu do czasu sprawdzić, czy mogę znaleźć cct schemat, to może będę miał rundy robienie go, jak to naprawdę nie jest szczycie mojej listy priorytetów. Chris

Aktualne ograniczenie wydaje się działać dobrze i być wystarczająco dokładne. ChrisGn -> Czy jesteś pewien, że istnieje problem z zasilacza? Kopalnia jest także powolny wzrost, zwłaszcza gdy cl jest pod 1 A, trwa kilka sekund. Myślę, że tak ma być w ten sposób, chyba że pamiętasz swój zespół do różnych funkcji? Może jej po prostu bardzo delikatne zasilanie: D / / Dennis

Dennis, być może nigdy nie prawo, wzrost napięcia był fantastyczny, gdy CL był nisko i jestem teraz trochę wybredny. Tyle, że pamiętam testowania obciążenia płyt uP oparte gdy zasilacz był nowy, i nie miał problemu z UP R / C obwód resetu. Jeśli badanie tej samej płycie (s) teraz zresetować często nie działa poprawnie. Może to był marginalny następnie, i to starzenia się składnika (coś zapominamy o) po obu PSU deski w górę lub w obu. Najprawdopodobniej jednak to moja mózgu, starzenia się i testował to ze znacznie większą CL niż powinienem być! W każdym razie, zasilacz działa na co mi on potrzebny, więc nie będę tracić czasu na próby, aby naprawić błąd, który może nie ma. Chris

Hi Chris, [quote = ChrisGn] ... nie będę tracić czasu na próby, aby naprawić błąd, który może nie jest there.Chris [/quote] Wszyscy problem z czasem :-(... We wszystkich case_a rośnie znacznie sekund, jak to napisał:. Uważam, że nie jest bardzo dobra w użyciu i nie jest Reklam dla dostawcy Farnall / Wayn Kerr ... Problemem jest oczywiście znalezienie niektórych obwodów nad nimi K.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back