margines fazy negatywnej opinii

W

wafi_zuhdi

Guest
Witam, jestem w pracy na negatywne opinie i system się mylić na margines fazy i marży zysku. Mam w załączeniu odpowiedzi AC systemu. Teraz wiem, że margines fazy można znaleźć, patrząc na krzyże, gdy zysk 0db, marża zysku jest, gdy faza jest na 180. co się stało, jeśli negatywny przyrost ogólnej, jak można spojrzeć na margines fazy? Czy kiedykolwiek stabilny system w tym stanie? z góry dzięki

Twój zysk nie jest "negatywne". Przeciwnie, jest znacznie poniżej jedności (ok. -70 dB). Przypuszczam, że coś jest nie tak w arrangemnent symulacji. Pytanie: Czy wykres pokazuje odpowiedzi pętli wzmocnienia? W takim przypadku na etapie - w przypadku negatywnej opinii - musi być -180 stopni na dolnej skali częstotliwości.

Pytanie: Czy wykres pokazuje odpowiedzi pętli wzmocnienia? W takim przypadku na etapie - w przypadku negatywnej opinii - musi być -180 stopni na dolnej skali częstotliwości
jego odpowiedzi pętli wzmocnienia.. Przepraszam, ja nie bardzo rozumiem co masz na myśli -180 stopni niższych freq skalę. można wyjaśnić nieco więcej? btw dzięki

jej odpowiedzi pętli wzmocnienia. Przepraszam, ja nie bardzo rozumiem co masz na myśli -180 stopni niższych freq skalę. można wyjaśnić nieco więcej? btw dzięki
W (normalne) przypadku negatywnej opinii na etapie uzyskania pętli -180 stopni. dla niskich częstotliwości. W przeciwnym razie jest pozytywne opinie. Być może nie wykazać zysku pętli, ale funkcji przenoszenia wszystkich elementów pętli - bez minusa na wejściu zsumowanie punktów? W tym przypadku odpowiedź faza jest OK.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back