margin Faza opamp w bandgap odniesienia

S

shaq

Guest
Dear all,

Czy to ważne, że margines fazy opamp w bandgap odniesienia?

I chciałbym wiedzieć, co jest najważniejsze opamp w bandgap odniesienia.

Plz give me more sugestie.

Thanks so much!!

Magin fazy jest konieczne.Zysk jest ważny, aby napięć dodatnich i negitive terminale wejściowe są równe, too.i inne PSRR jest ważne także dla bandgap napięcia undepending na napięcie zasilania, myślę.

Nie sądzę, margines fazy ma istotne znaczenie dla opamp stosowane w bandgap.
bo bandgap prawie obwodu DC i DC zysku i offset opamp może ważniejsze.
shaq napisał:

Dear all,Czy to ważne, że margines fazy opamp w bandgap odniesienia?I chciałbym wiedzieć, co jest najważniejsze opamp w bandgap odniesienia.Plz give me more sugestie.Thanks so much!!

Myślę, że margines fazy ważne jest ustabilizowanie bandgap układu odniesienia.

oh my!

Ktoś margines fazy nie jest ważne, z drugiej mówi ważne.

Który z nich jest poprawna?

I'm so confused.

[quote = "winsonpku"] Nie sądzę, margines fazy ma istotne znaczenie dla opamp stosowane w bandgap.
bo bandgap prawie obwodu DC i DC zysku i offset opamp może ważniejsze.

Cześć

Przede wszystkim, dla wszystkich systemów ze sprzężeniem zwrotnym działał poprawnie, powinny one być stabilne w inny sposób chcesz oscylator or something like that!

W przypadku bandgap, dc gain, offset i PSRR są bardzo ważne parametry oprócz obaw względem stabilności.

Hope it helps!

pozdrowienia,
jordan76

[quote = "jordan76"]winsonpku napisał:

Nie sądzę, margines fazy ma istotne znaczenie dla opamp stosowane w bandgap.

bo bandgap prawie obwodu DC i DC zysku i offset opamp może ważniejsze.CześćPrzede wszystkim, dla wszystkich systemów ze sprzężeniem zwrotnym działał poprawnie, powinny one być stabilne w inny sposób chcesz oscylator or something like that!W przypadku bandgap, dc gain, offset i PSRR są bardzo ważne parametry oprócz obaw względem stabilności.Hope it helps!pozdrowienia,

jordan76

Inne niż jordan76 sugestie,
Proszę pozwolić mi przypomnieć, że
etapie wprowadzania pasujące do tego OPamp jest
zawsze na górze listy, ponieważ
jest to jeden donimant czynnikiem rozprzestrzeniania napięcia wyjściowego.

Have fun

Tutaj mam trochę quetion to w jaki sposób zminimalizować ty z opamp w bandgap Układ odniesienia.

Margines fazy jest ważnym parametrem dla opamp.Jeśli nie masz projektu oraz, opamp będzie oscillate.AZ może zmniejszyć offset napięcia.

iocx napisał:

Margines fazy jest ważnym parametrem dla opamp.
Jeśli nie masz projektu oraz, opamp będzie oscillate.AZ może zmniejszyć offset napięcia.

Dobrze dopasowane w układ redukcji offset
Poza tym, ważne jest uruchomienie

Dla każdego systemu, stablity jest ważne, ale jeśli weźmiemy pod uwagę to, upewnij się pętli, które można wziąć pod uwagę.

Hi All

PM OpAmp sama w sobie nie jest tak ważne, jednak PM całej pętli należy traktować ostrożnie, aby uniknąć drgań.Również PSRR z Opamp powinna być maksymalizacja jak u można uzyskać niezależnym zasilaniem odniesienia BG.i kiedy ur dostarczania układów radiowych, które są wrażliwe na hałas u powinni spożywać większe obecne w opamp BG, aby zminimalizować hałas wyjścia.Również w związku z niedopasowaniem opamp należy zminimalizować jak u może przez układ i rozważania obwodu.

shaq napisał:iocx napisał:

Margines fazy jest ważnym parametrem dla opamp.
Jeśli nie masz projektu oraz, opamp będzie oscillate.AZ może zmniejszyć offset napięcia.

Stabilizacja Chopper można również ograniczyć offset napięcia opamp.

shaq napisał:

Tutaj mam trochę quetion to w jaki sposób zminimalizować ty z opamp w bandgap Układ odniesienia.

można wyjaśnić drugie wydanie w szczegółach?
Nie mogę zrozumieć, niskie Vdsat może zmniejszyć offest z opamp

IPSC napisał:shaq napisał:

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back