maks. pojemność naruszeń w ramach Synopsys Flow

P

pchimaku

Guest
HI,
Mam był trudny do realizacji dużego projektu.Mam syntetyzowane za pomocą Compiler Design, a następnie sprawdzane wstępne terminy w Jupiter bez wzajemnych połączeń i nie znalazł max cap / max trans człowieka.Po wprowadzeniu projektu w Jupiter, miałem pewne czapkę i łamanie przejścia.Korzystanie makro miejsca od Jowisza i usuwanie std lokowanie komórek, wpadłem physopt w Physical Compiler.After physopt miałem ogromną ilość naruszeń max cap.Mój projekt spotkał konfiguracji i nie trans naruszeń
Czy ktoś proszę dać mi znać, jak rozwiązać te max violations.I cap nadzieję, że nadal CTS / trasy w Astro

Dzięki
Pradeep

dobrze, to nie musisz się martwić o naruszenie WPR, ponieważ plik trans ogranicza zostały spełnione.

anyway, sprawdź physopt obsługi, nie może być "-DRK opcji, które można naprawić naruszenie zasady projektowania.

pozdrowienia

Widziałem, że często maks. pojemność naruszenia nie zostały ustalone z increamental kompilatora co napisaliśmy skrypt znaleźć max_capacitance sieci i łamie je na 2 lub więcej ścieżek buforowanie każdy z nich oddzielnie.W naszym przypadku rozwiązaniu problemu i nie szkoda czasu

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back