Mój komputer przestanie działać, Please Help!

H

hrhgroup

Guest
Drodzy przyjaciele!
I spotkanie dziwne zdarzenia na moim komputerze, mój uruchomieniu komputera powiesić wielokrotnie, a następnie gdy chciałem, aby wymusić wyłączenie
to, że zrobił wyłączyć aż wyłączyć zasilanie z mojego komputera, a kiedy zwróciłem na moim komputerze, monitor włączony
ale nic na to nawet BIOS strony nie zostało wykazane, i pozostanie w tym trybie i nic nie stało, najpierw I
myślał, że to jeden z moich sprzętu (RAM, VGA ,...) ma problemy, ale je zmienił, ale didtnt pracy.
Dzisiaj jeden mój przyjaciel powiedział mi, że jego komputer dostał ten sam problem dokładnie. (My trudno jest w porządku, ja podłączony do innego komputera andit było ok)
Teraz chcę wiedzieć czy to wirus?
Jak mogę fixed it?
Dzięki

Nie może być wirus, który jest przyczyną problemu.Wirus to program, i musi korzystać z procesora do wykonania.Z tego co Pan opisuje, nie masz nawet uzyskanie kontroli uruchamiania systemu BIOS, które są uruchamiane z oprogramowania płyty głównej.

Można mieć uszkodzone płyty, złe zasilanie, dmuchane chip CPU, przetrzeć lub uszkodzony układ BIOS, itp.

Chciałbym zacząć od źródła zasilania.Albo zastąpić nowego zasilacza lub środka napięciu siebie.Stamtąd, rozwiązywanie problemów jest bardziej trudne, jeżeli nie masz wolny procesor do zastąpienia, a także właściwego sprzętu do badań, aby sprawdzić płyty głównej.

może to być jakiś wirus BIOS rodzaju?
Czy Twoim dysku twardym skanowane na kolejny dobry maszyna niektóre programy antywirusowe zainstalowane i czy istnieją jakieś stare wirusa BIOS stylu jeszcze na dysku.Najprawdopodobniej te wirus został uruchomiony w piątki i Środy.

funnynypd napisał:

może to być jakiś wirus BIOS rodzaju?

Czy Twoim dysku twardym skanowane na kolejny dobry maszyna niektóre programy antywirusowe zainstalowane i czy istnieją jakieś stare wirusa BIOS stylu jeszcze na dysku.
Najprawdopodobniej te wirus został uruchomiony w piątki i Środy.

House_Cat napisał:

Nie może być wirus, który jest przyczyną problemu.
Wirus to program, i musi korzystać z procesora do wykonania.
Z tego co Pan opisuje, nie masz nawet uzyskanie kontroli uruchamiania systemu BIOS, które są uruchamiane z oprogramowania płyty głównej.Można mieć uszkodzone płyty, złe zasilanie, dmuchane chip CPU, przetrzeć lub uszkodzony układ BIOS, itp.Chciałbym zacząć od źródła zasilania.
Albo zastąpić nowego zasilacza lub środka napięciu siebie.
Stamtąd, rozwiązywanie problemów jest bardziej trudne, jeżeli nie masz wolny procesor do zastąpienia, a także właściwego sprzętu do badań, aby sprawdzić płyty głównej.

głównie z tego powodu problemu ze sprzętem. Każdy wie.Jeśli nie ur pc sprzęt odpowiednio zabezpieczone przed wstrząsami elecricity następnie u twarz jak te problemy.U można używać unintrupted zasilania (UPS) dla ur bezpieczeństwa z shocks.This szkody głównie PSU mb

Cześć
Po raz pierwszy spotykam rhis problemu usunąć backup battry i umieścić go na swoim miejscu, a kiedy zwróciłem na stronie BIOS Wykazano, ale po ponownym uruchomieniu nie było nic.
Więc sądzisz, że to z powodu zasilacza?

spróbuj włączyć komputer bez twardego dysku.Jeśli komputer mówi "no boot device", Twoje PSU jest uszkodzona.

Nr dźwięk.
Należy podkreślić, że zanim to się stało kiedy pracowałam 2 lub 3 razy w oknach powieszono i ostatni raz, kiedy ponownie się stało.

Prosimy o sprawdzenie ewentualnych wycieków czapkę na płycie głównej i wymień baterię na ile to możliwe.

jest twój wentylator procesora przenoszenie?Power LED?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back