LVDS pobór odbiornik

E

el00

Guest
Witam mam do 4 urządzeń wysyłania RS232 dane continuosly. Te strumienie są konwertowane na LVDS i przekazywane na 4 par przewodów. Z drugiej strony, istnieje SN65LVDT33D konwersji na TTL i PIC mikro z 4 układów. Wszystko działa bez zarzutu, ale problem jest to, że SN65LVDT33D zwraca 16mA w trybie bezczynności, co jest zbyt dużo dla tej aplikacji. Musiałem spojrzeć, wydaje się, że wszystkie odbiorniki LVDS mają więcej lub mniej to zużycie energii. Każdy może wyjaśniać, dlaczego? Czy jest jakiś sposób aby temu zaradzić? Dziękuję

Odbiorniki LVDS mieć analogowy Typ komparatora przód (do filtracji sygnałów wspólnych i zysku), który będzie spalić pewną siłę. Zasilanie jest potrzebne do prędkości. Można spojrzeć na niektórych starszych wersjach prędkości i niższe jeśli tylko działa RS-232 stawek transmisji. Wygląda pośredniego RS-232 do LVDS warstwy to strata materiału i mocy, kiedy można po prostu użyć RS-232 odbiornik na końcu docelowego. Można rozważyć próbuje ultra niskiej mocy komparator CMOS zamiast odbiornika LVDS, zwłaszcza jeśli nie są zbyt zaniepokojony rzeczy jak tryby failsafe wejściowych.

Wygląda na to, pośredniego RS-232 do LVDS warstwy to strata materiału i siły, kiedy można po prostu użyć RS-232 odbiornik na końcu docelowego.
Podwójna konwersja wygląda jak odpady, ale niestety jest to wymóg dla tej aplikacji w celu uniknięcia wzajemnego mówić (linia transmisyjna jest instalowany wewnątrz bardzo wrażliwej akwizycji danych środowiska).
Można rozważyć próbuje ultra niskiej mocy komparator CMOS zamiast odbiornika LVDS, zwłaszcza jeśli nie są zbyt zaniepokojony rzeczy jak tryby failsafe wejściowych.
To jest dobry pomysł. Jedynym problemem jest ograniczenie miejsce: płyta musi być bardzo mały i kalkulator LVDS była na tyle mała. Korzystanie z komparator zakłada dodanie wielu rezystorów. Jeśli jesteś świadomy wszystkiego, co może przyjść przydatne, proszę mi powiedzieć. W przeciwnym razie muszę używać komparatorów i powiększyć płytę.

CMOS kolejowo-kolejowych wejście komparatora, że ​​patrzy na dwóch sygnałów różnicowych, powinien potrzeba żadnych rezystorów. Tak długo, jak elektryczny środowisko jest łagodne (nie brutto ziemia przesunięcie, itp.). Możesz spróbować i założyć sprawę testową LTCSpice za pomocą jednego z nich, i zobaczyć jak to idzie.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back