Low Pass Filter Design

B

buyan

Guest
Witaj,

Do projektu LPF, zaprojektowałem, używając komponentów ryczałtu, a potem przeniesiony do części ryczałtu mikropaskowych linii.Wynik symulacji jest nieco inne w częstotliwością graniczną.

Czy ktoś mi możliwych przyczyn?Thanks a lot.

rgds
buyan

Cześć,

co widzisz, to normalne i oczekiwane.Wynika to z charakteru Linie przesyłowe (TL).TL zapewnić wstęp / reaktancja tylko w centrum freq, że projekt jest w.Ale ogólnie wydajność TL i lumped filtry są podobne Passband.

Należy również pamiętać, że filtry TL są okresowo, w przeciwieństwie do lumped, ponieważ L = lambda @ F1 staje L = 2lamda @ 2 * F1 ....

Nadzieję, że odpowiedzi, których początkowe wątpliwości.Dowiedz się więcej w książkach filtrów typu "Lancaster", ebook znajduje się gdzieś jest to forum.Wiwaty!

buyan napisał:

Witaj,Do projektu LPF, zaprojektowałem, używając komponentów ryczałtu, a potem przeniesiony do części ryczałtu mikropaskowych linii.
Wynik symulacji jest nieco inne w częstotliwością graniczną.Czy ktoś mi możliwych przyczyn?
Thanks a lot.rgds

buyan

Powodem jest fakt korzystania z przybliżeniem podczas transformacji z lumped do mikropaskowe elementów.Do zamkniętych przybliżeń, wysokiej impedancji linii (około 80 lub 90 omów) powinny być wykorzystywane do induktora serii i niskich impedancji linii (około 20 lub 30 omów) powinny być wykorzystywane do manewrowania kondensatory.Dla każdego manewrowania kondensator, można także użyć promieniowe mikropaskowe lub dwa wiersze otwartym obwodzie artykułów zamiast jednego.

gecky napisał:

Cześć,co widzisz, to normalne i oczekiwane.
Wynika to z charakteru Linie przesyłowe (TL).
TL zapewnić wstęp / reaktancja tylko w centrum freq, że projekt jest w.
Ale ogólnie wydajność TL i lumped filtry są podobne Passband.Należy również pamiętać, że filtry TL są okresowo, w przeciwieństwie do lumped, ponieważ L = lambda @ F1 staje L = 2lamda @ 2 * F1 ....Nadzieję, że odpowiedzi, których początkowe wątpliwości.
Dowiedz się więcej w książkach filtrów typu "Lancaster", ebook znajduje się gdzieś jest to forum.Wiwaty!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back