LM386 problemu

C

cjupiter

Guest
Jestem obecnie robi mały projekt, który polega na tworzeniu małych układ audio wzmacniacz, który będzie wzmacniać mowę na telefon. Mam składa się obwód na breadboard (vero forum) za pomocą LM386 wzmacniacz mocy przy pierwszym przykładzie conifguration z arkusza danych. Mam podłączony 8ohm głośnik 0.1W. Im problem, o to, że gdy próbuję ustawić wszystko zyskać większej niż 20 mi sygnał zaczyna zniekształcać. My sygnał wejściowy jest o sygnał 1kHz 10mV audio z płyty audio generator. Używam zasilanie 12V. Być może moc z moich głośników jest zbyt mała? Czy ktoś może zaproponować, co można i należy robić niewłaściwy? Dzięki

Wygląda na to, wzmacniacz zaczyna drgań. Upewnij się, że 10Ω/0.05μF sieci RC podłączony pomiędzy wyjściem i GND, sprawdzić Oddzielenie czapki (powinien być zbliżony do IC) i rozważyć ograniczenie pasma ..

Mam mangaged uzyskać zysk w wysokości około 40 obecnie. Jednak moje wyjście zawiera wiele syk. Im za pomocą LM386 wzmocnić moc głośnika na słuchawkę telefonu. Czy są jakieś wspólne techniki redukcji syk, jeśli chodzi o LM386.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back