Linus i Core 2 compatibilty

R

ravet

Guest
Witaj

jest linux i instalacja miarowość / mentora IC narzędzi projektowania przepływu twarze żadnych problemów z procesorem Intel Core 2 powodu t5600 & 256M VGA GF 7400?plz jeśli kto ma notebooka z procesorem i próbował zainstalować linux odpowiedź, dzięki

Myślę, że nie ma żadnych problom kompatybilności pomiędzy najnowszą wersję Linuksa i Core 2.

ale istnieje problem lub licencji że pervents linux distribuitions z redystrybucji sterowników graficznych dla kart nVidia, jak zauważyłem swój GF 256 jest nvidia 7400, w celu zainstalowania odpowiednich sterowników sprawdzić dystrybucji wsparcia forumes, kierowcy można znaleźć na www . nvidia.com.

Dalej, co masz problemy podczas procesu instalacji?
Co dystrybucji używasz?

Czy Twój problem związany z linux zainstalować kadencji lub zainstalować oprogramowanie,
Nietrwałe pod Linuksem może być nieco problematyczne, jeśli waren't staticly skompilowany i jeśli brakuje dependencyes!
Powiedz nam trochę więcej szczegółów, co jest dokładnie problem, jaka wersja Linuksa i są przy tym, co wersja kadencji?W przypomnieć kadencji został skompilowany z dinamic wsparcia dla olcha wersja glibc (LIBC podobne do Msvcrt.dll i msvcrt71.dll wrom okna świecie program skompilowany dla msvcrt nie będzie działać w ramach msvcrt71) w ten sam sposób program skompilowany dla loder wersja glibc nie będą wyświetlane na nowsze.
Inną kwestią, czy problem jest miarowość how are u instalowania go, gdy jako root Pierwsze uruchomienie xhost , aby umożliwić dostęp do katalogu głównego serwera X, ale chyba nessery I reckomend nie instalując dodatkowe aplikacje jako root.

Użyłem bramy między Laptop z Core 2 CPU.Po zainstalowaniu Ubuntu Linux Dystrybucja bez problemu.Jeśli chcesz uruchomić Cadence EDA,
musisz ustawić jądro Linux 2.4.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back