linii przesyłowych symulacji transformatora

S

sunpland

Guest
jak symulować transformatora transmisji używają oprogramowania pspice?

Z transmisji T PSpice modelu i opcjonalnie indukcyjności równolegle, jeśli wspólne napięcia trybie wzdłuż linii jest dorozumiany. Można to zobaczyć np. cewki w notatkach Polyfet aplikacji. Jeśli nie rdzeń jest wykorzystywany, indukcyjność pętli nadal istnieje. Korzystanie z indukcyjności do modelu wspólnych komponentów trybie on jednak tylko lunped oceny elementu. Drugi, wspólną linię tryb transmisji może być bardziej odpowiednie dla wyższych częstotliwości. Ogólnie rzecz biorąc, tego składnika zależy od dokładnej geometrii i mogą być trudne do ustalenia.

Witam, recenzja Polyfet noty aplikacyjnej i jestem trochę zdezorientowany. http://www.polyfet.com/broadbandmatch.PDF są za pomocą linii przesyłowych (odpowiednik PSpice Model T) oraz dwa dławiki, jeden równoległy do zewnętrznego przewodu i jedna do wewnętrznej. My intuicyjne rozumienie, że tylko jeden induktor należy stosować, równolegle do zewnętrznego przewodu. Ale nie jestem pewien. Myślę jednak, że Polyfet schemat zastępczy pokaże niewłaściwe zachowanie podczas pracy linii w trybie pojedynczego zakończył regularne, podczas gdy jeden induktor powstydziłyby się następnie, w razie potrzeby. Pozdrawiam, Frank

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back