Linia integracji (falowodu)

M

Modeler

Guest
Witam mam prostokątny falowód o wymiarach> b. Wewnątrz chcę mieć pierwszego sposobu dostawy TE10 Mode) podekscytowany. _______ | ______ |

Tak, sposób zdefiniować linię integracji zmienia wyniki. Ponieważ używasz prostokątny falowód o wymiarach> b. Dla TE10 trybie rozkładu pola elektrycznego od dolnej ściany bocznej do szerszej górnej szerszej ściany bocznej. Linia Integracja powinna być zawsze z E-ściany do E-mur. Więc w tym przypadku linia integracja powinny być równoległe do B-stronie. Mała wskazówka: Nawet jeśli nie określi linię integracyjną przy określaniu waveports, że jest OK. HFSS zadba o to. Czy używasz HFSS dla symulacji?

Dzięki. Usunę linię integracji i spróbować ponownie. Tak, chcę symulować falowodu. W jaki sposób jest sposobem definiowania linii integracji wpływa na Ilustracja wyników? Bo jak znalazłem w pomocy wydaje się, że impedancja Zpi nie jest troska o linii integracji, ale dla obszaru portu fali. (Od: help hfss "Obliczanie impedancji charakterystycznej")

Zpi nie potrzebuje linii integracji, gdyż integruje H wokół obwodu portu. Jednakże, jeśli zdecydujesz ZPV lub Zvi linię integracji będzie miało znaczenia! Na przykład, jeżeli w wyżej falowód można zdefiniować linię integracji wzdłuż długiej osi przekroju otrzymasz zupełnie inny impedancję niż gdybyś wybrał linię wzdłuż osi krótko ... dlaczego? dobrze, dla TE10 trybie ust podstawowy) pola E będzie zorientowany równolegle do boku b. Jeśli tak jest linia integralną E (dla V) prostopadle do tej linii nie będzie równa linii integralną wzdłuż pola E. V będzie rzeczywiście zerowy jako integralną linia jest całkowicie prostopadle do E. Tak więc linia integracja może ważne, ale po prostu trzymać Zpi jak to jest całkiem solidna i nie wymaga linię integracji, chyba że chcesz określić początkową polaryzację pola. have fun :)

Dziękuję za pomoc. Wybiorę Zpi i nie martwić się o linię integracji na tym poziomie.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back