Linearyzacja kontrolę regulowanym regulatorem liniowym

Z

zartoop

Guest
Jestem bardzo nowe do elektroniki i nie sposób, na poziomie porównywalnym do wielu członków - więc z góry przepraszam za to, że newbie. Budowa bardzo prostego lasera diodowego ława zasilacza - patrz załączony obwód najbardziej prosto z not aplikacyjnych - nie kompletne, ale wystarczająco, dla celów tego pytania. Podstawowe cechy ważne są: 1) zmienna napięcia 2) prąd zmienny problem źródłowy jest do linearyzacji pozycję wycieraczek bieżącej puli dostosowania do bieżącej produkcji. W standardowej konfiguracji drobiazgowo regulowany prąd na niskim poziomie i pogarsza czynników 10 lub więcej w dużych ilościach. Innym Załączony obwód i uwaga app z Maxim (w załączeniu) pokazuje, jak to zrobić z op amp. Moje pytania to: 1) Dlaczego to działa? I nie rozumiem, jak amp op osiąga cel 2) MAX480 (w załączeniu) nie jest już dostępne, ale OPA244 (w załączeniu) jest na tyle blisko, odpowiednik microPower, wysoka precyzja. Czy wzmacniacz operacyjny musi być to bardzo specced lub mógł podstawowy / każdy amp op wykonać zadanie? Projekt jest zasilany ze źródła ławce. 3) Czy to naprawdę trzeba-6V? I naprawdę bardzo dziękuję za wszelką pomoc i dziękujemy za wkład i cierpliwości! :)

Z góry przepraszam za to, że newbie.
Dear zartoop Cześć To nie jest problem, bo każdy, które można zobaczyć tutaj, były newbie!
1) Dlaczego to działa? I nie rozumiem, jak amp op osiąga cel
Myślę, że to wystarczy, by wiedzieć, że V + = V-in wzmacniaczy operacyjnych, stąd vo = Vref, a tym samym o zmianie VREF, gound potencjał LM317 będzie zmianie, a zatem obecnie wprowadzane napięcia zmieni. Najlepsze życzenia Goldsmith

Dzięki za to, wciąż nieco tajemniczy dla mnie, ale ja jestem Nutting go. Czy 741 odpowiednie zamiast OPA244? [COLOR = "Silver"] --- Aktualizacja --- [/COLOR] Dzięki za to, wciąż nieco tajemniczy dla mnie, ale ja jestem Nutting go. Czy 741 odpowiednie zamiast OPA244?

LM741 powinien pracować dobrze jako zamiennik. Możliwe tylko problem widzę jest stabilność, ale jeśli to jest problem to może prawdopodobnie poprzez dodanie tłumienia kondensator.

Witam ponownie mtwieg powiedział, to będzie działać dobrze, ale i nie będzie korzystać 741 w moich projektach, (nie) z powodu złych specyfikacje, takie jak wysokie i niskie napięcia offsetowego Szybkość narastania lub .... . Myślę LF356 byłoby lepiej!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back