LDO obecnej pomoc anaysis TF

T

taofeng

Guest
Hello everyone,

To jest mój pierwszy post na tym forum, nadzieję, że Ci faceci pomóc.

Jak widać z tego schematu ideowego, to w zasadzie projekt LDO stosowania cyfrowego zasilania.

GM: Transconductance OTA

Caux: cap Odszkodowania 20p F

Raux: rezystor Wynagrodzenie około kilku omów K
gm: Transconductance tranzystora Pass
CL: pojemność obciążenia, około kilku pF
RL: pojemność obciążenia, od 300-30k ohm.

Cdecouple: zbiornik lub pułap oddzielenia, 100p F, co wewnętrzne.

Brak zewnętrznych dużych kondensatorów mogą korzystaćNie chcę mówić o kwestii stabilności, gdyż jest straitforward i odpowiada Ci faceci wszyscy wiemy to bardzo dobrze.Niemniej jednak, chcę zrobić kilka ciekawych rzeczy:

I wprowadzić pewne napięcie zmienne hałasu @ wyjście, a obeserve obecnych zmian @ dostaw VDD.

. This function reveals that how the VDD can suppress the di/dt induced by the input noise.
The poles and zeros are shown in the first graph.

Wtedy określenie bieżącej funkcji transferu, jak H (S) = Ivdd (s) / Inoise (s).
Funkcja ta pokazuje, że jak VDD mogą hamować di / dt wywołane przez hałas wejściowych.
Bieguny i zera są wyświetlane na Pierwszy wykres.which is apprarent.

Symulacja H (S) jest pokazana na rysunku 2, w zasadzie jest to filtr dolnoprzepustowy,

który jest apprarent.

Jednak z symulacji, uważam, że zawsze jest szczyt.Wynika to z faktu, że zero to jest śledzenie biegun dominujący, consequency jest, aby drugi biegun dominujący-3dB (lub odcięcia) częstotliwości.Albo innymi słowy, częstotliwość odcięcia jest przesunięta na wyższe częstotliwości, które ofiary dynamicznej emisji hałasu.!
Moim celem jest, aby biegun dominujący częstotliwość odcięcia.
!

, by which I mean this zero and dominant pole are exactly the same after approximation(located in the GBW
of the OTA).

Uważam też, że tego zjawiska jest kluczowe dla tej topologii opinie,
przez co rozumiem, to zero i dominujących bieguna są dokładnie takie same po zbliżenia (znajduje się w GBW
z OTA).

Nie wiem jak rozwiązać ten problem.Prawdopodobnie są jakieś opcje to zrobić: 1..Kick Out the zero?Prowadzi to do problemu trwałości 2.Dodać dominującej zero i Polak dobrze oddzielone....Ale nie mogę ustalić to jeszcze.

Nadzieję, że wyraziłem się jasno i mamy nadzieję, ktoś może mi pomóc!

Z góry dziękujemy!

taofeng
[/ list] [/ url] [/ tex]Ostatnio edytowane przez taofeng dniu 23 maja 2006 10:56, edited 2 razy w sumie

Czy ktoś może mi powiedzieć jak zapisać wykres w strefie tekst zamiast załącznika.Nie jest to, że intuicjonistycznej z attachement a także zużywa punkty.

Jeśli nie chcesz stracić punktu, pls patrz poniższy link:

http://www.designers-guide.org/Forum/YaBB.pl?num=1148377600/0 # 0dzięki

taofeng

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back