LC Filtr dolnoprzepustowy konstrukcja SMSI filtrowania

B

basofias

Guest
Witaj przyjaciele, jestem budynku na teraz, po DC-AC sinusiody falownika. Jestem projektowanie stopień wyjściowy de, H-bridge i LPF (filtr dolnoprzepustowy), mam kilka pytań Abou te filtr wyjściowy LC. Moja częstotliwość przełączania SMSI jest arround 8kHz (10kHz max) Moje wyjście sinusoida to podstawowe częstotliwości 50Hz. Jak można zaprojektować w oparciu o filtr LPF L LC sekcji filtra 1 biegun? Która wartość częstotliwości odcięcia powinno się używać w obliczeniach filtra? Które shoul wartość tłumienia używać w tym samym obliczeniach? 3dB? Jakie wartości typowej impedancji wyjściowej? Basofias! : Roll :: roll :: roll :: roll :: roll :: roll :: roll :: roll:

sekcja filtr LC 1 biegun?
Drodzy basofias Hi Kiedy mówisz filtr LC, a nie używać pętli prądowej, masz dwie Polak nie jeden biegun. W dowolnym miejscu, należy użyć Butterworth filtr (2nd order). i becasue użyłeś SMSI, można użyć LPF z f0 = 4KHz (ponieważ najniższa częstotliwość wynosi 50Hz). BTW: nie zapomnij dodać pętla Do stabilizowania się położyć napięcia, bo będziesz musiał użyć masła o wartości filtra, a jeśli obciążenie staje się wyższy niż znormalizowanego obciążenia filtru wyjścia napięcia wprowadzone może być tak wysokie jak niektórzy KV ! Najlepsze życzenia Goldsmith

złotnik można wyjaśnić w jaki sposób zaspokoić napięcia wyjściowego w projektowaniu filtra dolnoprzepustowego. i też masz na myśli, że f0 jest częstotliwość odcięcia

Drodzy babatundeawe Hi O f0, tak, mój średni odcina częstotliwości. ale co masz na myśli przez to:.
jak zaspokoić napięcia wyjściowego w projektowaniu filtra dolnoprzepustowego
Najlepsze życzenia Goldsmith

Witaj przyjaciele, O twojej expalnation, jestem jej zrozumienia! Dlaczego wybrać 4kHz dla FC? To nie jest możliwe użycie onother wartość częstotliwości? Proszę zobaczyć na załączonym obrazku, dla lepszego zrozumienia moich pytań. Dziękuję. Basofias

Drodzy basofias Witam ponownie pytanie o schemat, że zrobiłeś: czy wiesz co oznacza za Polaka? jeśli tak, to wiesz, że liczba biegunów każdego obwodu zależy od tego, co? Napisałeś jeden biegun, w pobliżu niektórych z filtrów. Czy wiesz, co oznacza, za porządkiem każdego filtra? Jeśli nie, mogę opisać wszystkie z nich dla Ciebie. (Myślę, że założenie to nie jest poprawna). Wybrałem 4 kHz, bo trzeba 50 Hz do Państwa out położyć! Pan mylić o tym? jak zapewne wiesz, jeśli próbujesz osiągnąć sinusoidę od 50Hz fali kwadratowej, to będzie bardzo trudne i kosztowne. i nie będziemy używać w ten sposób, (nigdy). Jak być może wiecie, każdy SMSI składa się niską składową częstotliwości i komponent wysokiej częstotliwości (z wieloma zespołami bocznych). Najniższa częstotliwość, że masz w spektrum swojego SMSI wynosi 50Hz, więc odcięcie częstotliwości, może być wyższa niż ta, gdy częstotliwość nośna jest wysoka! tym samym wartość elementów filtru będzie rozsądna, i będzie to tanie! Najlepsze Imprezy Goldsmith

Witaj Goldsmith, myślę, że 2 biegun filtru jest równa socond filtr porządku, że mówię to w moim schemacie. Napisałem 1 biegun we wszystkich filtrów, z wyjątkiem ostatniego, ponieważ uważam, że filtry te mają tylko jeden porządek i jeden z Polaków! Nie relantionship tych dwóch parametrów istnieje?? Liczba biegunów i numer porządkowy? Mój pomysł nie jest poprawne?? Cóż, mój sygnał SMSI polega na 50Hz PWM i wysokiej częstotliwości PWM do przełączania zaniżone FET-tych H-Bridge. Moja wysoka częstotliwość PWM 8kHz cca, i rozumiem, że moje fc może być wyższa niż 50 Hz, ale dlaczego 4kHz? Jego ewentualne 2kHz na przykład? Chodzi o to, aby filtr dolnoprzepustowy z ressonable elementów typu jeden cewki i jeden kondensator tylko, a będzie to tanie! dokładnie! Pisałem kilka questins o SMSI, ale w innym wątku forum tis. Kliknij na link, proszę: [url = "http://www.edaboard.com/thread250505.html~~HEAD=NNS"] http://www.edaboard.com/thread250505.html [/URL] Dzięki za pomoc mojego przyjaciela! Basofias

Myślę, 2 biegunowy filtr jest równa socond filtr zamówienia ....
Tak.
Pomysł tworzą filtr dolnoprzepustowy z ressonable elementów typu jeden cewki i jeden kondensator tylko ....
To jest drugi filtr celu. To powinno wystarczyć.
Moja wysoka częstotliwość PWM 8kHz cca, i rozumiem, że moje fc może być wyższa niż 50 Hz, ale dlaczego 4kHz?
Myślę 4KHz jest zbyt wysoka. 1 KHz byłoby lepiej, a może nawet 500Hz. Filtr częstotliwość odcięcia musi być wystarczająco niska, aby dać dobre tłumienie przy 8 kHz.

Witam ponownie
Napisałem 1 biegun we wszystkich filtrów, z wyjątkiem ostatniego, ponieważ uważam, że filtry te mają tylko jeden porządek i jeden z Polaków!
Kiedy masz cewki i kondensatora, masz 2-ga filtr celu. a kiedy masz 3 wyimaginowanych elementów, to znaczy, że masz trzy pole position, a będzie to 3-ta celu.
Nie relantionship tych dwóch parametrów istnieje?? Liczba biegunów i numer porządkowy
liczba biegunów wyłoni kolejność każdego filtru. I o Wytnij z częstotliwością 2kHz wydaje się ok, ale wartość elementów filtru będą wyższe. z dokładnością możemy wybrać go przez 1/2FC najlepszego Luck Goldsmith

złoto Smith, miałem na myśli, że jak mamy czynnikiem wartościami zwojów induktora w innych aby być w stanie obsłużyć wymagane napięcie powiedzieć jak 230V AC. a także pls i jak będzie kształcić mnie więcej na dolnoprzepustowym trochę ima filtr pomylić jak na wat u wyjaśnienia w odniesieniu do faktu, że muszę pozwolić niskiej częstotliwości przejść, a jeszcze mam cuttof częstotliwość, która jest nadal wysoki. jak czego wyjaśniać basofias. dzięki

i oznacza, że ​​warto by czynnik wartościami zwojów induktora w innych aby być w stanie obsłużyć wymagane napięcie powiedzieć jak 230V AC.
Drogi babatundeawe Hi Co masz na myśli? Twoje słowa mylić mnie! Wiem, że pytanie w swoim umyśle. Ale jak mogę odpowiedzieć, kiedy nie mogłem zrozumieć dokładny sens? jeśli uprościć średnią i ją opisać, być może mógłbym Ci pomóc. I o filtrów dolnoprzepustowych, nie każdy problem, z mojej strony! tylko powiedz gdzie jest twój problem na nich, mogę opisać zachowanie nich, w szczegółach. Najlepsze życzenia Goldsmith

Drodzy Goldsmith dzięki za cierpliwość i entuzjazm by pomóc Tobie. Postaram się przełamać moją potrzebę w dół jak najbliżej. próbuję zbudować iverter za pomocą sg3525 do kierowania ferrytu w Push Pul konfiguracji i generują napięcie 325 DCV na 5kHz. potem mam zamiar używać pic do generowania sinusiody w trybie fullbridge około 5kHz. więc moje pytanie jest takie, na pewno wiem, że potrzebuje filtra dolnoprzepustowego do wniesienia częstotliwości aż do mojej podstawowej częstotliwości 50Hz 1. Jak mogę to osiągnąć, biorąc pod uwagę. moc wyjściowa (w zakresie od 1000W i więcej) b.output prądu. (Od 5amps) c. Napięcie wyjściowe. (230 ACV) 2. jaki rodzaj filtra będę potrzebował. (LC lub RC) bo ja wiem że to trudne do induktora jeśli u dont mieć miernik indukcyjności. dzięki babatundeawe

Witaj babatundeawe, Jak to zrobić sinusoidalny z PIC mikro? Trzy poziomy PWM? Lub BiLevel PWM? O pytania: Fcutout = 2,5 kHz Filtr LC type ressonant Cewka elementy z oceną do 5A i kondensatora typu X2. Mam tylko jedno pytanie w tych filtrach ... których impedancja dla tego typu sytuacji, w 10ohm 20ohm, 50OHM?? Mam nadzieję, że pomogły w Twoich pytań, dzięki

Drodzy basofias Hi Widziałeś moje poprzednie posty uważnie? Jak już mówiłem o naszej umieścić impedancji tych filtrów, można zaprojektować go do bardzo niskich impedancji (takie jak 10 omów lub mniej), a następnie musisz podjąć DC zwrotnie z się położyć, a następnie skorygować i filtrowanie (zwrotne napięcia), a następnie należy podać tę próbkę do napięcia zwrotnego z pierwszego etapu. czy wiesz dlaczego? czy jesteś zaznajomiony z zachowaniem filtrów warto masłem? (Zamiast impedancji różnicy) Powodzenia Goldsmith [color = "Silver"] [SIZE = 1] ---------- Post added at 15:11 ---------- Poprzedni post był na 15:08 ---------- [/SIZE] [/color] Szanowni babatundeawe Hi O swojej out umieścić filtr, należy użyć typu LC, ponieważ z dwóch powodów: 1 - wyższy porządek zamiast filtr RC 2 - Dolny rozpraszanie I o twoich innych pytań, możesz mi powiedzieć, nieco więcej wyjaśnień co ci chodzi? Czy nie jesteś zaznajomiony z etapów projektu? lub po prostu nie można wybrać składniki w Tranzystory MOSFET lub IGBT lub .... itp) Najlepsze życzenia Goldsmith

Witaj złotnik, mam zrozumie wszystkich wyjaśnień, bez problemów! W tej chwili jestem po prostu testowania h most regulator i mostek H. Mój mostek H w tej chwili jest na podstawie 4 N-Channel, MOSFET, a napięcie zasilania (DC BUS) jest 12 lub 24 V, tylko do testowania reakcji układu i stopnia filtrowania. Kiedy mam informacje zwrotne z tych testów umieściłem je tutaj. Dziękuję za pomoc! Pozdrawiam! Basofias

Goldsmith, dzięki za ur chęci niesienia pomocy. I nie wiadomo, co próbuję zrobić, ale potrzebuję więcej jasność, jak na projekcie, co chcę zrobić. wiem jak skonfigurować cały most i wybierając element, że muszę, ale gdzie mam problemu jest konstrukcja filtra dolnoprzepustowego. muszę wiedzieć parametry związane z realizacją jednego (LC filtr) jako u ve adviced. pls można u dać mi poradnik na ten temat. dzięki przy basofias dobrze dont zrozumieć Trzy poziomy PWM lub dwupoziomowe. ale próbuję zaimplementować to korzystając z możliwości fullbridge pic np. 16f887. mam zamiar zrobić to poprzez generowanie LUT sinusoidalne. chodzi

Drodzy babatundeawe Witam ponownie problem jest, że nie wie, że to, co jest dokładny problem kroków projektowych prosty filtr LC? nie jesteś zaznajomiony z formuł projektu? Najlepszy Luck Goldsmith

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back