Laplace sprzężenia zwrotnego regulatora

T

Tinkerz1

Guest
Jeśli to, co znaleźć niskich średnich i wysokich częstotliwości z ciągłych danych, co byłoby najlepszym rozwiązaniem. Używam FFT, ale jest dyskretny czas, czuję, że brakuje informacji na znaczniki czasu. Czy ciągłe transformaty Fouriera być lepiej? A jeśli chcę implment pętli sterowania na to by Laplace'a pracy ciągłej i dyskretny? Tinkerz

Hi Tinkerz1 Przede wszystkim napisał
Jestem FFT, ale jest dyskretny czas, czuję, że brakuje informacji na znaczniki czasu.
Jeśli chodzi o treść informacji jest zainteresowana, jeżeli czas próbkowania spełnia kryterium Nyquista , a następnie informacje nie są tracone podczas transformacji ciągły sygnał czasu dyskretnego czasu. W rzeczywistości DFT (lub FFT) jest jedynym narzędziem, że komputer może obliczyć i można wizualizować widma sygnału. Jeśli chcesz, aby zwiększyć rozdzielczość sygnału następnie więcej punktów FFT. Po drugie
A jeśli chcę implment pętli sterowania na to by Laplace'a pracy na ciągły i dyskretny?
Laplace'a jest do ciągłego czasu i Z transformacji jest do dyskretnego czasu. Możesz znaleźć H (s) lub H (z) z H (z) i H (s) odpowiednio za pomocą różnych metod, takich jak niezmienniczości impuls, niezmienniczość krok itp.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back