Lakier / Powłoka konforemna!

C

Chris56000

Guest
Hi! Zdjęcie I've wysłana z tego postu wynika, część uszkodzona Body Control ECU z Rover 75 2.0 CDTI, które chciałbym zwrócić się z myślą o próbę naprawy, ale jak widać większość PCB pokryte z obu stron dysku Goop czerwony pewnego rodzaju, które widziałem na Car Elektronicznych przed! Czy ktoś może zaoferować jakieś sugestie, co to jest rzeczy, a jeśli jest rozpuszczalnik lub chemicznych, które rozpuszczają będzie to bez niszczenia elementów całkowicie proszę? Wielkie dzięki, Chris Williams

Wygląda na to lakier akrylowy wcześniej dostępna pod numerem RS Components część 555-550 który jest teraz zastąpiony przez numer części 199-1480. Zasadniczo, to barierę dla wilgoci wokół czułych układów. Myślę, że można go usunąć za pomocą rozpuszczalnika ULS jak z Electrolube. Używam lakieru, ale nigdy nie próbowałem usunięcie go, więc nie mogę mówić z własnego doświadczenia. Brian. - Tak zrobił kilka badań i wydaje się, ksylen będzie go usunąć, ale może także zniszczyć niektóre tworzywa sztuczne. Ksylen trudno jest kupić w małych ilościach, ale to jest sprzedawane jako "Hammerite szczotką i rozcieńczalniki" na marketów. Musisz poprosić go przy transakcji, widocznie jest to cenione przez rozpuszczalnik dzieci nadużyć!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back