LabView Warunki wstępne ...

B

bimbla

Guest
Jakie są podstawowe warunki dla uczenia się Labview?

Co to jest dobre miejsce, aby zacząć?

bimbla.

Nie jest trudno nauczyć LabVIEW tak długo, jak masz doświadczenie w programowaniu komputera.Ja zaproponuje Ci czytanie student Labview książki w wersji.Zawiera CD Labview 7i.Po ukończeniu książka, możesz zbudować swój własny projekt z tego potężnego narzędzia.

Link książka

http://www.amazon.com/exec/obidos/ASIN/0131239260/qid=1103302351/sr=2-1/ref=pd_ka_b_2_1/002-5847589-3997668

Czy znajomość jakiegokolwiek języka programowania lub potrzebne jest to graficzne narzędzie programowania?

bimbla.

Nie, nie musisz się płynnie w innym języku programowania.Do podstawowych i midium zaawansowanej wiedzy projektów LabVIEW wystarczy.
Jestem noy pewien, czy NI nadal oferuje wersję testową dla studentów ..
Lerning LabVIEW z książki tylko (I hate it ..) nie jest tak skuteczny jak dostęp do komputera i po prostu Lern i grać ..

Technologia podstawowych jest taki sam jak C. Różnica polega na podejściu.GUI jest bardzo potężnym i relacje sprzętu jest łatwa.

Jestem również LabVIEW newbie, i stwierdziła, że dość nieswojo w tym wizualne podejścia do programowania w porównaniu do tradycyjnych kodowania ....
jest to dość trudne do budowy dużych programów rytuał?

LabVIEW jest naprawdę potężnym językiem programowania.Jest to graficzny, który różni się tradycyjne kodowanie though.Doświadczeni programiści będą love it, jeśli kopać Labview w głębi.Zobacz książkę

Software Engineering Approach to LabVIEW

http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/0130093653/qid=1103402364/sr=1-4/ref=sr_1_4/002-5847589-3997668?v=glance&s=books

It takes minut, aby dowiedzieć się, ale całe życie mistrza.

NI LabVIEW sprzedaje jako proste narzędzie do nauki programowania sprawia, że każdy programista.Myślę, że wiele punktów sprzedaży ", gdy są pokaż kod dla szefa.Thera wiele łańcuchów i pola i wszystko jest bardzo kolorowa, ktokolwiek przeczytał komiks Dillbert?.

W końcu jest to tak trudne, jak robi żadnego programowania, to niech będzie w języku Java lub C VB.W końcu wszystko o jego strukturze i zrozumienia, jak rozwiązać problem z komputerem.

W laboratorium szybkie i brudne konfiguracji jego wielki.Możesz dowiedzieć się, że szybciej niż gdybyś wuld zrobić to w C i istnieje wiele przydatnych kontroli w postaci wykresów i map.

Zbudowałem kilka dużych / ogromne systemów testowych w LV i lubię go do wykonywania niektórych zadań, ale można strugle na dzień staramy się robić minut kodu C.

Powiedziałbym spróbować, jeśli nothng innego jej duże doświadczenie.

Re mnie

LV jest bardzo dobrym narzędziem dla początkujących / pośrednich projektów ...ale napotkał poważne ograniczenia, podczas gdy próbuje zdobyć i procesu dane w czasie rzeczywistym poprzez port szeregowy ....biegałam LV na platformie Windows2000 ...Myślę, że to z powodu okrągłej algorytm szeregowania Robin MS Windows ...ale może to być spowodowane ograniczeniami w Labview się ...

I ma użytkownik Labview i uważają, że jest znacznie łatwiejszy w użyciu niż tradycyjne metody programowania dla mnie.Będąc graficzny język czyni go bardziej lubią pracować projektowania układów elektronicznych niż programowanie.Jeśli można wyciągnąć schematów blokowych i może pracować z diagramów przepływu i bloków funkcyjnych, które są podobne do procedur-sub, można korzystać z LabVIEW.To jest w dalszym ciągu wiele wysiłku, aby stać się prawdziwie biegły z Labview, ale kiedy już nie znajdziesz, że można go używać na prawie każdym rodzaju gromadzenie danych i obsługę prac, które można wymyślać.Obejmuje zdalnego sterowania.Labview skompilowane programy są doniesień o takim samym tempie, jak kod w C.

Miałem też napotkał pewne problemy z wykorzystaniem portu szeregowego w okazjach, ale te problemy były zawsze sięgają kodowania problemów, które wprowadziłem.Po tych problemów została rozwiązana, nie było więcej problemów z wykorzystaniem komputerów za pomocą portów szeregowych Labview 6.1, 7.0 i 7.1.Nie mam doświadczenia na starszych wersjach.

Gdy poważne pracy portu szeregowego należy zrobić połączenie sieciowe do serwerów terminali są używane w wielu pozwalają wielokrotności seryjny urządzenia do kontroli.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back