LabVIEW i dane szeregowe

H

handsprince

Guest
Chcę wysłać dane szeregowe z PIC LabVIEW, w moim programie PIC składa się z temperatury i wilgotności danych, PIC wyśle ​​wartość wilgotności i kontynuować wartość temperatury do LabVIEW, problem jest w jaki sposób można obsłużyć tych dwóch danych i pokazać na dwóch różnych wskaźnik ciąg w LabVIEW? dzięki

Hi handsprince, można bardzo dobrze to zrobić. Kiedy PIC wysyła dane szeregowe do komputera, można zrzucić temperatury i wilgotnością. Możesz przygotować własny protokół i po pojawieniu się tego ramki danych w PC przez LabView, będziesz wiedzieć, które części ramy odpowiada, do którego wskaźnik. Wystarczy przypisać tej wartości na odpowiedni wskaźnik ciąg. Pamiętaj, że podczas wysyłania danych seryjnie z PIC, to po prostu być surowe bajty. Masz do konwersji danych do albo float lub typ danych Liczba całkowita odpowiednio, aby uzyskać wartość poprawnie wyświetlane na wyświetlaczu. Pozdrawiam, vhn

Dziękujemy za vHn odpowiedzi, czy wiesz gdzie mogę dostać poradnik napisać własny protokół? Coz jestem nowy w środowisku LabVIEW. dzięki

Hi handsprince, dostaniesz wiele informacji w internecie o tym, jak opracować prosty protokół, który odpowiada Twoim potrzebom. Jednak w odniesieniu do LabView musisz wiedzieć, jak korzystać z tablicy bajtów i seryjny koncepcji portu. Możesz uczyć się z następującymi załącznikami na początek. Pozdrawiam, vhn

Witam, chcę zapytać, że jeśli chcę, aby stworzył własne sprzętu za pomocą portu szeregowego, jak to zrobić? na przykład: Chcę stworzony wyświetlania sprzętu 7Segment licznik, lub inne). Oh, używam do stworzył temperatury za pomocą COM, ale gdy podłączony do labview dont go, mój kierowca. tak jak można to zrobić? proszę dać mi próbki sprzętu lub powiedz mi, gdzie mogę znaleźć wszystkie urządzenia, które możemy stworzyć przez Nas. dzięki

Witam Mam ten sam problem. Mam projekt do zrobienia w miejscu gdzie mam do wysyłania i odbierania danych od i do pic i LabVIEW. I nie rozumiem, jak labview będzie wiedział, jaki typ danych jest nadchodzący w. Czy możecie wyjaśnić mi proszę.

Witam wszystkich. Uczę się na komputery klasy PC za pomocą oscyloskopu usb.please mi powiedzieć w jaki sposób można wykorzystać ni-wizy creat komunikować usb z labview? dzięki bardzo!

Witam, mam 8051 zestaw. Mam do wyświetlania prezentowanie treści na czele na labview pomocą wizy protokołu. nie wiem podstaw również. może odnosić się do mnie pls u niektórych tutorial na temat wiz relacje

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back