laboratorium rflid system monitorowania ....

5

52eoc

Guest
Mam projekt, który służy do monitorowania laboratorium z zamka drzwi systemu RFID. Tagi dane będą wysyłane za pośrednictwem połączenia Ethernet w połączenie bezprzewodowe, w których jest dwa laboratoryjnych i jeden serwer (PC / host). Dostępne są 4 wejścia czytnika RFID punktów z pierwszego laboratorium jest miejsce od drzwi wejściowych i drugi jest door.The wyjść samo z drugim laboratorium. Mój problem jest może i używane vb6 winsock aplikacji tutaj zastosowania, w którym można zobaczyć dziennik obecności uczniów, a jeśli nie php będzie mój drugi choice.Then będę używał wifi router do nawiązania połączenia z każdego lab.How może Wiem, że jeśli port jest wysłanie danych za pomocą protokołu TCP / IP interfejsu modułu do mikrokontrolera circuit.Please pic dać mi kilka pomysłów na temat sposobu realizacji tego. bo mam również bazy danych dla aplikacji.

W jakiej formie jest obecnie w bazie danych? Co na temat nowszych VB.NET, wolny kompilator jest dostępny od Microsoft? Istnieje 8 RFID wszystkich czytelników, czy to prawda?

Nie ma tylko cztery czytnik RFID i jest interfejs z TCP / IP modułu i jest ustawiony przez serwer adres portu do wysłania danych? Jaka jest najlepsza aplikacja do tych? A co jest najlepszym Moduł TCP / IP należy stosować dla tych?

Nie ma tylko cztery czytnik RFID i jest interfejs z TCP / IP modułu i jest ustawiony przez serwer adres portu do wysłania danych? Jaka jest najlepsza aplikacja do tych? A co jest najlepszym Moduł TCP / IP należy stosować dla tych?
Byłoby łatwiej podłączyć czytniki RFID bezpośrednio do modułu ZigBee, bez dodatkowych MCU potrzebne, a wykorzystanie ZigBee / Ethernet Gateway jak Digi ConnectPort X2 I pisał w innym wątku. Ja jednak naprawdę musisz przejść bezpośrednio do WiFi pozwól mi badań, przed podjęciem sugestię. Jeśli chodzi o oprogramowanie. W przypadku pobrania Visual Studio 2010 Express bezpłatnym, masz wybór programowania w C #, VB i innych językach. . NET Framework ułatwia programu bazy danych TCP / IP i SQLServer. [URL = "http://www.microsoft.com/visualstudio/en-us/products/2010-editions"] Visual Studio 2010 Produkty [/URL] [URL = "http://www.microsoft.com/visualstudio / en-us/products/2010-editions/express "] Visual Studio 2010 Produkty Express - Free Download [/URL] Jeśli kupisz Academic wersji, które prawie Microsoft oddaje do nauczycieli i uczniów, to odpowiada wersji Professional. BigDog

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back