W
wapdrive
Guest
Uwielbiam mikrokontrolerów. Do tej pory pracował na Atmel 89c52 i Microchip 16F84A i 16F72 i 16F873A. Teraz szukam w serii 18F. Mam dyplom Electronics. Choć jestem nowy do programowania mikrokontrolerów (3 miesiące), mam duże doświadczenie (5 lat) w cyfrowym projektowaniu elektroniki. Mam zaprojektowany układów cyfrowych za poprzedni firmy. Teraz mogę mieć ukończone 10 dniowy kurs Microchip 8 bitów UCS i jestem z powodzeniem pisanie programów w CCS kompilatora C w moim nowym miejscu pracy. I pomyślnie ukończyli swój pierwszy projekt nawet. Przejście z podstawowych elementów za pomocą klapki, tranzystory i bramy do faktycznego przerwania pracy napędzany uC bazie projektu jest porywający do powiedzenia najmniej. Jaki przebieg lub materiał badawczy będzie naprawdę pomóc rozwijać mój sprzęt i umiejętności programowe znacznie dalej tak, że jestem biegły z takich rzeczy jak 32-bitowych procesorów, dsPICs i procesorów ARM, w RTOS, USB, wbudowany Linux, wbudowany Ethernet, wbudowany TCP / IP, CAN, I2C, SPI, wbudowane technologie bezprzewodowe i tak dalej? Dzięki z góry za porady!