Ku-band (około 15GHZ) mikropaskowej antena

H

huiliangxu

Guest
Ku-band (około 15GHZ) mikropaskowej anteny znajomych hi projektowania i chcesz zaprojektować Ku-band (pracy frency o 15GHZ) anteny mikropaskowej. Pierwszym problemem jest to, jak chooce dielect Er (o 2.2 lub nowsza, takich jak 10.2), drugi to grubość podłoża (chcę użyć 1.0mm). teraz, myślę, że przy Er = 2,2 i 1,0 mm grubości jest dobry. każdy zgodzi się ze mną? jeśli nie, i chcą ekspertów lub moich przyjaciół, aby dać mi najlepszego doradztwa dzięki zakresie

Im większa Er, tym więcej strat. Jest to strat dielektrycznych. Można spojrzeć na standardowy podręcznik straty anten microsrtip.

Hi huiliangxu wyższa er PCB, tym mniejsze będą Twoje (single!) element anteny jest. Ale także przepustowość będzie niższa. Jeśli projekt tablicy antenę, cała antena nie będzie mniejsza nawet o wysokim er! Więc moja propozycja wykorzystania umiarkowanym er z około 3 (2,2 jest OK) grubości PCB ma wpływ śladu grubości dla 50Ohm śladu. grubsze PCB grubsza śladu. z 1mm PCB otrzymasz 50Ohm ślad, który jest czymś więcej niż 1 mm grubości .... Zwykle nie jest to bardzo dobry pomysł, ponieważ 15GHz antena jest również bardzo małe (w zależności od typu anteny). Więc proponuję za pomocą cieńszego materiału około 0,5 mm lub mniej. Jeśli musisz mieć większą stabilność PCB można użyć 4-warstwowe PCB (może być grubsza) Uważaj przy użyciu materiału PCB o niskiej tand. To jest bardzo ważne dla dużych tablic anteny. Jedna antena będzie działać na "złe" materiału. Mr_ghz Pozdrawiam

do mr_ghz dziękuję! będzie i wybrać porady od moich Pozdrawiam!

odnoszą się do książki na mikropaskowej anteny przez david.m.pozar.you mogą otrzymać gotowy odniesienia

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back