kto pomoże mi o projektowaniu wysokiej częstotliwości pokładzie?

D

dariush

Guest
kto pomoże mi o projektowaniu wysokiej częstotliwości pokładzie?

Dariush może być bardziej konkretnego? Projektowanie wysokiej pokładzie częstotliwości może być coś od 10MHz do GHz, proste LNA złożonych tranceiver i tak dalej. Być może pomysł na schemacie i wniosku, że pomoże. Bye Mazz

hi chcę pracować na wysokich obrotach płyt cyfrowych, wiem coś o mikrofalowa, W jaki sposób można rozpocząć projektowanie tej płyty? częstotliwość jest o 10GHz. dzięki kupić

Hi Dariush, co powinno deski exactliy zrobić? Czy jest to czysty cyfrowy projektu? Jaki rodzaj logiki (ECL, ...)? Jakie jest Twoje częstotliwości zegara? Czy 10GHz zegar?? Bye

Hi Chcę projektowania cyfrowych pokładzie, z częstotliwością zegara około 10 GHz. Bye

Hi Dariush, cyfrowego projektowania z częstotliwością taktowania 10GHz jest dziś prawie niemożliwe. Spójrz na rzeczywiste CPU: nawet te urządzenia pracują na częstotliwości poniżej 3 GHz ... Jeśli w przyszłości urządzeń cyfrowych, takich częstotliwości będą dostępne, na pewno będzie taktowany znacznie niższą częstotliwość (np. 100MHz) i multiplicate zegar wewnętrznie z PLL (wszystkie nowoczesne procesory dzisiaj to zrobić). Więc twój projekt płytki będzie znacznie wolniejsze. Ale również w tych "niskich" częstotliwości, należy dbać o impedancji linii, linelengths dopasowane i zakończenia poprawne. Bye

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back