kto może mi dać kilka porad na temat badań RF?

E

EdmundZheng

Guest
Studiowałem anteny przez długi czas, ale jestem newbie w RF, który może dać mi jakieś sugestie dotyczące studiów radiowych, co książki, jakie oprogramowanie symulacyjne? Wielkie dzięki!

jaki typ RF, jeśli jest dyskretny "poziom board" najlepsze narzędzia symulacyjne @ DS i MWO jeśli w zintegrowany chip "poziomie" u posiada znak @ DS i $ pectre

dziękuję bardzo za odpowiedź! Ja jestem zainteresowany w zintegrowanym systemie, co książki powinny się uczyć?

czytać wiele artykułów. czytać dużo książek. nauczyć się korzystać z reklamy i HFSS. jest ok!

Kuchenka mikrofalowa biuro jest użytkownik freindly oprogramowanie dla inżynierii książki mikrofalowej rf inżynierów Pozar jest dobry początek.

@ DS jest bardzo dobre oprogramowanie dla projektanta radiowych. Książka Thomas H.Lee 's, projekt CMOS Radio częstotliwości układów scalonych jest zbyt dobry.

Podstawowym z Microwace Inżynierii przez Collinsa i czytać dużo książek, myślę, że potrzebują wszelkich starań, aby studiować RF

Proponuję do przeczytania tej książki: RF mikroelektronicznych przez: Behzad Razavi Jest on dostępny na tej stronie.

Tak, książka napisana przez Razavi jest bardzo przydatna i można ją zrozumieć łatwo! I promować go!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back