Który wzmacniacz na 1,8 V w 0,15 ma większy zysk?

C

ccw27

Guest
Które z poniżej wzmacniacz ma wyższy zysk? Co zakresie wzmocnienia mogę się spodziewać stosując ten wzmacniacz na 1.8V dostaw w 0,15 procesu, 70 dB? Staram się zaprojektować wzmacniacz dla mojego pasma zabronionego i potrzebny, że ma wysoki zysk. Staram się unikać tradycyjnych 2 wzmacniacz etapie, gdyż wymaga odszkodowania, a tym samym większe pole. Jestem otwarty na inne propozycje dla mojego wzmacniacz. Dzięki

Myślę, że pierwsza może uzyskać wyższy wzrost od wyjścia kaskody, drugi nie jest łatwo zwiększyć zysk ponieważ korzyść przede wszystkim nabyć od stopnia wyjściowego. Ale pierwszy huśtawka wyjście jest mały, ale myślę, że spełnia naszych aplikacji w pasmo wzbronione wzmacniacz błędu. Drugi powód to pasmo wzbronione VBE jest niski, więc potrzeba wprowadzania PMO.

Para Wejście PMOS wydaje się rozsądne w zakresie wspólnych Tryb wprowadzania, chyba że używasz para wejść NMOS w podprogowej (słaby Inversion). Radzę zbadać na złożone kaskody OPA, która łączy w sobie zalety cascoding i niski poziom napięcia na jednym etapie.

Myślę, że jesteś lepiej z 2-cie typu, ponieważ musisz niskiego napięcia i nie może sobie pozwolić na stopień wyjściowy cacode jak stracisz dużo zapasu. Możesz robić rzeczy, aby zwiększyć zysk, zajmujących się napięcia zapas z stopień wyjściowy kaskody jest bardziej ambitny i wymaga wiele iteracji.

Co należy użyć, aby wpływać na wzmacniacz w pasmo wzbronione projektu? PTAT, pasma zabronionego lub stały gm? Dzięki

Jestem bardzo zainteresowany w tym temacie, aby być uczciwym. Dla stosowania pasma zabronionego, wzmacniacz musi mieć następujące cechy co najmniej: 1.very wysoki zysk (> 80 dB lepsza) 2.very niskie napięcie niezrównoważenia Vos (

Wolę się na użycie 2 struktury do realizacji amplifer w 1,8 Vdd. Myślę, że bardziej nadaje się do pasma zabronionego. Po pierwsze należy znać minimum Vdd którym amplifer może pracować w dwóch różnych struktur, to byś trochę pojęcia na temat wyboru.

2-ga opcja jest lepsza. 1-cia opcji pali zbyt dużo prądu (pamiętaj, trzeba jeszcze stworzyć napięcia polaryzacji dla cascodes). W rzeczywistości, to proponuję używać prostych pary diff z aktywnymi obciążeniami jak wzmacniacz na początek. Możesz być niespodzianka pasmo wzbronione wydajność nie będzie tak źle. Pamiętaj: prowadzenie prostego układu jest prawie zawsze najlepsze w układ analogowy i cyfrowy.

Jeśli zużycie energii nie jest priorytetem, skorzystaj z opcji pierwszy projekt. Kaskody zapewni Państwu wysoki zysk. Może lepiej użyć n-input pary od coltage wyjścia jest zwykle buforowane "duży" kondensator ". (N mos ma wyższe wartości hałasu). Zniekształcający nie jest dominującym kryteria projektowe, ponieważ ważniejsze jest mają wysoki zysk. Jednak dla małych napięć przesunięcia musisz dostosować wydajność stronniczość dotrzeć do specyfikacji.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back