Który powinien zaprojektować pierwsze, LNA lub PA?

S

softstone

Guest
Teraz mam szansę na zaprojektowanie LNA i PA, ale nie wiem który z nich powinienem wybrać w pierwszej kolejności. dają mi rady!

Witam, softstone LNA jest pierwszym etapem i najważniejszym etapem w systemie bezprzewodowym, więc wybrać LNA. Cheers, Davy

Oba mają swoje wyzwania. LNA oznacza optymalizację do minimum hałasu. PA oznacza optymalizację wydajności maksymalnej voor i liniowości. To nie jest jak jedna konstrukcja jest znacznie łatwiejsze niż innych.

[Quote = softstone] Teraz mam szansę na zaprojektowanie LNA i PA, ale nie wiem który z nich powinienem wybrać w pierwszej kolejności. daj mi porady [/quote] To jest moja opinia na przełomie difficulities (łatwe pierwszy) - 1. LNA; 2. Filtry - Moduł druku dwustronnego, PIŁA, itp. 3 r. PLL; 4. Oscylator 5. Mixer; 6. Moc Amplifer

Biorąc pod uwagę wybór pójdę do LNA najpierw jak to konstrukcja jest mniej wymagający niż projektu PA. Ponadto dopasowanie impedancji jest relatywnie lepiej w LNA

Każdy projekt ma swój własny problem i problemy. Jak dla mnie, robię projekt LNA. Aby być bardziej challengiing chciałbym wdrożyć usługi Active induktor (urządzenie głód hałas) w LNA. Chce dla mojego szczęścia! : D

Jeśli zdecydujesz LNA Keep it intrinsecally stabilny (z reaktywnego opinii). Jeśli zdecydujesz PA Keep it bardziej liniowy, jak to możliwe (ze sprzężeniem zwrotnym) .... Więc rozpocząć studia opinii ...

Jeśli nie wierzysz, że RF energia jest szkodliwe dla zdrowia, to możesz zacząć studiować PA.

Myślę, że PA jest większym wyzwaniem. Dla LNA, głównym problemem jest tylko współczynnik szumów. To wszystko. I to jest dość łatwo o LNA. Oczywiście, jeśli masz zamiar zaprojektować szerokopasmowego LNA, to nie jest łatwe. Ale to odnosi się również do projektowania PA. Do projektowania PA, trzeba wziąć pod uwagę siłę liniowość, efektywności i wyjścia, które są "między zaprzeczanie" problemy. Można się wiele nauczyć od projektowania PA.

To jest artykuł opiera się głównie na dowodach empirycznych, i nie jest zwykle teoretyczne ujęcia tematu projektowania Pensylwania, choć jest w pełni zgodne z prawami fizyki. Jako taki Myślę znajdziesz to oferuje kilka świeżych informacji w duchu krótkofalarstwa i eksperymentów, i będzie przedmiotem szczególnego zainteresowania QRP (10 W SSB, 5 Watt CW) miłośnicy. http://www.qsl.net/km5kg/loads.htm

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back