Które pole pracy jest lepsza SOC lub SPO?

A

ap001

Guest
Witam Drodzy Przyjaciele, szukam nowej pracy jako inżynier RF. Mam dwie możliwości: jedna to być RF transceiver IC inżynier Projektowanie i innych ma być RF LTCC (niska temperatura współpracy ceramiki) moduł projektowania inżynier. SOC wydaje się głównym trendem w całej branży układów scalonych, ale mówi się, że RF front-end jest trudne, jeśli to możliwe, być połączone z innymi blokami żetonów i rozwiązanie tego problemu jest system na opakowaniu (SPO). LTCC jest jedną z form SPO. Czy wam dać mi trochę przypomina? pozdrawiam, ap001

Hi, ap001, nie jestem RF inżyniera. Jednak na podstawie moich doświadczeń pass, zaawansowanej technologii nie może zrobić pieniądze w ciągu 2 do 5 lat (może dłużej). Wiele firm z bardzo zaawansowanych technologii nie tylko dlatego, że czas marcket było nieprawidłowe, podczas gdy niektóre firmy z technologii tak aby zdobył duże kawałki marcket ponieważ przechwycony prawo pociągu. Jest to z finansowego punktu widzenia. Ale jeśli jesteś młody, i są bardzo zainteresowani zaawansowanej technologii, można wybrać do nurkowania (jeśli nie masz obciążenia finansowego). Pewnego dnia, będziesz bohaterem w wybranej dziedzinie, jeśli ciężko pracować. W każdym razie, na szczęście się dwie możliwości w dwóch najgorętszych dziedzinach. Sprawdź swój status do ostatecznej decyzji. Możesz mieć świetlaną przyszłość. rh1101

Drodzy RH1101, cenię waszą radą bardzo. Jest to pomocne dla mnie i wierzę, że rada jest pomocna dla wszystkich inżynierów w konkretnej dziedzinie. Chcą wiele osób może ją zobaczyć. pozdrawiam, ap001

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back