które narzędzie FPGA widać przebiegu łatwiej

S

sharapova

Guest
I konstrukcja algorytmu DFT, ale węzeł wyjściowy zawsze mieć negatywny cyfr. takich jak "11111", "11101", itp. jest to zły sposób na chcek go. Jakie narzędzia można zobaczyć przebieg łatwiejsze, podobnie jak "11111" ==> -1 "11101" ==> Dzięki -3.

mathlab, myślę. Ponieważ przed implimenting w FPGA trzeba rozwijać algorytm następnie, impliment w FPGA

[Quote = fm_com_28] Myślę, że ModelSim jest najlepszy [/quote] i zostały użyte, ale ustawienie przebieg nie jest przyjazny, potrzebują czasu na ustawienie. Czy Altera lub Xilinx dobre narzędzie do wykorzystania? [Quote = Iouri] mathlab, myślę. Ponieważ przed implimenting w FPGA trzeba rozwijać algorytmu, a następnie impliment w FPGA [/quote] Tak, używam Matlab upewnić się, że algorytm jest poprawny. I porównać wynik pomiędzy Matlab i FPGA. Ale Moje narzędzia FPGA (MaxPlus II) tylko może pokazać 00001,11111, +1, +33. Nie można pokazać negatywne cyfr, więc i konieczność przekształcenia go z binarnego na liczbę ujemną w zwykłej skali. To dlaczego ja jestem tutaj, aby zapytać.

Możesz dodać polecenia ModelSim "do" skryptu, aby zmienić wyświetlacz radix. Na przykład, mogę użyć tego polecenia do zmiany "mysignal" w oknie fali dziesiętna ze znakiem:
Code:
 własności fali radix po przecinku góra / mysignal
ModelSim oferuje szeroką gamę poleceń w tym stylu. Zobacz swoje Reference Manual ModelSim. I choć pierwotnie ModelSim było bolesne w użyciu - za dużo pisania i klikając - aż odkryłem jak napisać małe "nie" skrypty automatyzujące moich stałych zadań.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back