Która domena ma więcej oppurtunities?

J

jagz

Guest
Które domeny mają więcej możliwości, back end (Physical design, analogowy układ itp.) lub Front End (RTL projektowania i weryfikacji)? Chcesz mieć opinię eksperta w tej zanim wybrałem moje pole. (Która domena ma więcej możliwości w indyjskim rynku zbyt) Dzięki

Oba pola mają szans. Wybierz domenę zainteresowania! można wybrać w zależności od domeny zestawu umiejętności. Jeśli jesteś dobry w kodowaniu HDL, Design Cyfrowy (Design State Machine, projektowanie logiki). Idź na Przód End. Jeśli masz dobrą znajomość MOS, CMOS, układ. Idź na Back wzorem End. Twój nie jest ograniczony do Front End i back-end. Jeśli masz dobre umiejętności programowania i zainteresowani mikroprocesorów, mikrokontrolerów, RTOS. Idź do wbudowanego Design. W Indiach większość miejsc pracy jest w weryfikacji ale masz możliwości w innych dziedzinach też ..!

Wybierz domenę, w której jesteś bardziej pewny siebie, a które Cię interesują najbardziej. Jeśli powiem, że analog konstrukcja ma więcej możliwości i wybrać to pole bez wiedzy to będzie ostatecznie wpływa na wzrost. Jak bardzo się wykazała zainteresowanie w swojej pracy (czy frontend czy backend), dostaniesz szanse automatycznie. Powodzenia!

moja propozycja dla Ciebie jest to bardzo proste. "Follow You pasją", należy wybrać domenę, w której jesteś pasjonatem pracy. 10 lat w dół linii, jeszcze jej tylko twoja pasja do czegoś pracujesz że można utrzymać motywację. Twoje długoterminowe cele powinny być napędzane własnym interesie. To jest nic nazywany "najlepszym domeny do pracy".

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back