Korzystanie ze wzmacniacza oprzyrządowaniem op amp

Q

qwertu

Guest
Istnieje wiele dyskusji na temat, kiedy wzmacniacz oprzyrządowanie powinny być stosowane zamiast op amp. Moje pytanie brzmi: ponieważ wzmacniacz oprzyrządowanie wygląda przełożonego, mogę po prostu użyj go zastąpić op amp? Jeśli koszt nie wynagrodzenie jest tu.

Wzmacniacze instrumentalne idealnie nadaje się jak sama nazwa wskazuje do zastosowań Instrumentaion ponieważ mają one wiele specjałów, takich jak wyższe itp. CMRR, ale użycie go w obwody, które wymagają tylko jednego wzmacniacz nie ma sensu.

Po pierwsze, dziękuję za odpowiedź. Cóż, ma sens w mojej aplikacji, czy to działa tak samo dobrze. Moje pytanie brzmi, czy będzie wykonać pracę wzmacniacza op, czy mogę po prostu zastąpić op amp w moim obwodzie do wzmacniacza instrumentu. Wyższe CMRR nie będzie złe dla mnie. [Quote = siddharthshukla] wzmacniacze instrumentalne idealnie nadaje się jak sama nazwa wskazuje do zastosowań Instrumentaion ponieważ mają one wiele specjałów, takich jak wyższe itp. CMRR, ale użycie go w obwody, które wymagają tylko jednego wzmacniacz nie ma sensu. [/Quote]

Ogólnie rzecz biorąc, to nie powiedział, że tor będzie działać na wszystkich. A Instrumentation mają wbudowane stały zysk i nie są przeznaczone do zewnętrznego sprzężenia zwrotnego. Wzmacniacze operacyjne mają (idealnie) nieskończonego zysku i nie mogą działać bez zewnętrznego sprzężenia zwrotnego (z wyjątkiem komparator). Poza tym, może być przydatne dla poszczególnych obwodów do wykorzystania wzmacniacza oprzyrządowanie zamiast wzmacniacz, ale nie ogólnie.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back