Korzystanie z radia FM w cyfrowych danych wysokiej przepływności łącza

A

ahmad_abdulghany

Guest
Staram się korzystać z radia FM IC tda7000, (znaleźć jego karcie tutaj: http://www.semiconductors.philips.com/acrobat_download/datasheets/TDA7000_CNV_2.pdf ) Problem polega na tym chcę do wykorzystywania w cyfrowych danych wysokiej przepływności łącza może simpy wypowiedzenia z jej arkusz, że istnieje 10kHz BW AF filtr (LPF) w ostatnim etapie, że filtr ogranicza szybkość transmisji do około 9600 maksymalna paud .. Myślałem, aby zwiększyć szybkość transmisji danych przez kaskadowe innego HPF z tego filtra, jak odszkodowanie, ... To HPF powinni mieć takie same cuttof, lub nawet niższy cuttoff dostać prawie białym paskiem (płaskie pasma) odpowiedzi .. Czy uważasz, że to możliwe metody, aby? Ponadto, w jaki sposób można scharakteryzować IC filtr, aby móc podjąć decyzję o faktycznym c / cs z HPF być zaprojektowane? Muszę komentarzy Z góry dziękuję, Ahmad,

Twój sposób spowoduje problemy wzmocnienie hałasu. Użytkownik będzie lepiej, dotykając sygnał zanim wzmacniacz i używając zewnętrznej jednego z właściwego pasma.

[Quote = wzdęty] Twoja metoda może spowodować problemy wzmocnienie hałasu. Użytkownik będzie lepiej, dotykając sygnał zanim wzmacniacz i używając zewnętrznej jednego z właściwego pasma. [/Quote] Czy mogę to zrobić w przypadku TDA7000?

Hmmm, 10 KHz jest trochę niski. Większość FM audio radia mają filtr dolnoprzepustowy więcej jak 15 KHz. To dlatego, że krotnie zespół na na coś takiego jak 19 kHz i użytkowania częstotliwości powyżej, że na drugiej stronie stereo audio. Więc jeśli nie LPF rzeczy pasma, możesz skończyć z jednego kanału L + R rozprzestrzenia się na inne LR kanału, a dostaniesz śmieci audio. ROHM sprawia stereo układu, który jest dobry do 15 KHz, BH1415F

[Quote = biff44] Hmmm, 10 KHz jest trochę niski. Większość FM audio radia mają filtr dolnoprzepustowy więcej jak 15 KHz. To dlatego, że krotnie zespół na na coś takiego jak 19 kHz i użytkowania częstotliwości powyżej, że na drugiej stronie stereo audio. Więc jeśli nie LPF rzeczy pasma, możesz skończyć z jednego kanału L + R rozprzestrzenia się na inne LR kanału, a dostaniesz śmieci audio. ROHM sprawia stereo układu, który jest dobry do 15 KHz, BH1415F [/quote] muszę trochę więcej ni kilka badzo wielu Kb / s (mam nadzieję, że w rzeczywistości do osiągnięcia jednego lub więcej Mbps) Pozdrawiam, Ahmad,

budowy w filtr IF by Ci o przepływności powyżej 50 kb / s. Dla FSK, pasmo sygnału jest około 3-4 razy szybkości transmisji. Należy spróbować jakiejś formy 802,11 transmisji. Moduły te są tanie.

[Quote = wzdęty] budowy w filtr IF by Ci o przepływności powyżej 50 kb / s. Dla FSK, pasmo sygnału jest około 3-4 razy szybkości transmisji. Należy spróbować jakiejś formy 802,11 transmisji. Moduły te są tanie. [/Quote] Przykro nam, ale jaka jest 802,11 transmisji? Ponadto, nadal muszę wiedzieć na TDA7000, jest to niemożliwe, aby uzyskać szybkość transmisji wyższej niż limit, i powiedział o wyżej? Mam nadzieję, że widać jego arkusz danych i powiedz mi .. Dziękuję bardzo za pomoc, Ahmad,

, że filtr ogranicza szybkość transmisji do około 9600 paud maksimum.
To znaczy, że ograniczy szybkość symbolu do 9600. Szybkość transmisji i prędkość transmisji nie jest to samo.
budowy w filtr IF by Ci o przepływności powyżej 50 kb / s
Niekoniecznie. To zależy od systemu kodowania i stosunek sygnału do szumu. FSK jest jeden bit na symbol. Przewoźnik z mniejszą częstotliwością = 0, przewoźnik na wyższą częstotliwość = 1 Teoretycznie można użyć czterech różnych frequencys przewoźnika do reprezentowania 00,01,10,11 lub podjąć dalsze kroki i używać osiem, szesnaście lub więcej frequencys przewoźnika. W praktyce szybko staje się trudne do rozszyfrowania. W tym czasie masz DSP w odbiornika może także wyrzucić tanie FM IC i używać somthing jak OFDM. Prawa Shannon daje maksymalną możliwą szybkość transmisji bitów, które mogą przejść przez kanał paticular szerokości i S / N.

I starali się wdrożyć podnośnej modulacji FM. Standard RDS daje 1,2 kbps, i DARC daje 16kbps. Możesz patrzeć na te. Wciąż można pozwolić zajmuje audio mieć miejsca nadawania, too. Spójrz na FM DEMOD IC SA605 dla większych przepustowości.

[Quote = taka_taka] standard RDS daje 1,2 kbps, i DARC daje 16kbps. Możesz patrzeć na te. Wciąż można pozwolić zajmuje audio mieć miejsca nadawania, too. Spójrz na FM DEMOD IC SA605 dla większych przepustowości. [/Quote] Co to są te dwa standardowe? Chcę wiedzieć o nich chodzi, że IC, mam jego arkusza danych, ale to nie jest dostępne tutaj moje miejsce, TDA7000 nie jest również dostępna tutaj, ale ja już mam niektóre części!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back