Korzystanie LCD z mikroc

T

tt.rahul

Guest
hi .. Próbuję zrobić ID dzwoniącego za pomocą DTMF dekoder PIC16F873, dla których chcę czytać bajt z dekodera IC i pokazać go na 16x2 LCD. Używam MikroC i odnieść sukces w czytaniu i portem, ale kulisy i disply to w LCD ..... ktoś proszę mi pomóc ...

To zależy od wielu rzeczy. Jak LCD jest podłączony-4 połączenia bitowy lub 8-bitowe połączenie? Czy używasz R / W, czy nie? itd. kod publikować, schematyczne i specyficzny problem

Może b próbujesz bezpośrednio wyświetlania bcd z IC na lcd, myślę, że może b Ci nie zamieniona ASCII, a jeśli nie masz jeszcze połączony LCD, to powinieneś pójść do pliku pomocy z MikroC i sprawdzić lcd liberay przykład:)

Mikro C posiadają wbudowane funkcje LCD. ca go znaleźć na plik thir pomocy. Schemmatic również tam. pamiętać, że do disply danych na wyświetlaczu LCD należy najpierw przekonwertować go na ASCII. odwiedzić ten lik więcej [url = http://picnote.blogspot.com/2008/10/mikroc-hello-world-lcd-example.html] MikroC "Hello World!" Przykład LCD | Uwaga Mikrokontroler PIC [/url]

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back