konfiguracji portu problem?

M

mike_bihan

Guest
Czy ktoś może powiedzieć różnica pomiędzy dokładnością "luki lumped źródła" i "fali port"
Ostatnio edytowane przez mike_bihan dniu 07 lipca 2003 7:42, edited 1 raz w sumie

Sprawdź w podręczniku dla różnic.

dla CPW, fala portu powinien być stosowany, jeśli CPW portu nie są w bardzo ograniczonej przestrzeni.

Myślę, że fala-port jest bardziej dokładne (do pomiarów) niż lumped-luki źródłem wszelkich problemów.Problemem jest to, że trudno jest określić fali portu w niektórych przypadkach.

Myślę, że najlepszym sposobem jest uruchomienie dwóch symulacji ma tę samą strukturę i trochę poczucia dokładność lumped lukę portu

pozdrowienia
mwpro

Każdy będzie zadowolony, jeśli dwóch symulacji zgadzają się ze sobą.Co jeśli nie?

Jak wspomniano wcześniej, fala portu jest bardziej dokładne.Lump luki portu daje blisko dokładne zbliżenia.

guzek luki źródła wirtualnego sours, nie związane z rzeczywistym Excite, myślę.

Zwykle używany tylko podczas analizy lumped portu wewnętrznego impedancji w strukturze.Waveguide porty jednej do użycia w CPW, ale trzeba zadbać, aby określić wymiar portu poprawne.Upewnij się, że tylko propagowanie CPW Tryb postaci portu, a nie inne dziwne falowód transportu.Czy port symulacji i spójrz na pole w porcie!

Öistein

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back