Kondensatora i rezystora Lm386 konfiguracji

B

bikas.bikun

Guest
co by było, gdyby połączyć 1uF i kondensator w miejsce 0.1uf. i dlaczego ± 0.05 uF i rezystor 10R do PIN5. proszę mi pomóc koncepcji?

Używam obecnie lm386 w moim projekcie. Chociaż nie jestem do końca pewny, co się stanie, jeśli zmieni się 1uF cap, chyba że mówimy o zysku auto. Byłoby to zmień poziom wzmocnienia zamiast 200. Co do rezystora i czapkę na pin pięć prostych stanowią one niewielki blok filtrowania na wyjściu z IC.

0.05uF ceramiczne płyty kondensatora w szereg z 10 ohm rezystor na wyjściu LM386 nie filtr, ponieważ impedancji wyjścia jest bardzo niska. Są to obciążenie wzmacniacza przy wysokich częstotliwościach, gdzie indukcyjność głośnika powoduje, że jest to wysokiej impedancji. Bez dużego obciążenia częstotliwość LM386 będzie oscylować w wysokiej częstotliwości. Zestawienie danych z National Semi, który wynalazł LM386 nie wykazuje 0.1uF kondensator, z wyjątkiem czasu kondensatora oscylatora prostokątny.

Audioguru jest prawdą, że głośniki nie stanowią obciążenie omowe do wzmacniacza mocy. Korekta na wyjściu wzmacniacza przy użyciu kondensatorów (s) i rezystor jest dalej Zobel sieci - można to zrobić wyszukiwania tego.

nie mogę dostać tego, co mówisz. Znam LM386 arkusza danych, ale stali w stanie zrobić to.

nie mogę dostać tego, co mówisz. Znam LM386 arkusza danych, ale stali w stanie zrobić to.
co obwód w arkuszu danych ma 0.05uF kondensator szeregowo z rezystorem 10 omów do masy na wyjściu pin 5 . Zestawienie danych dla LM380 wzmacniacz IC było pierwsze i wyjaśnia więcej na temat kondensatora i rezystora.

czuję zapach niektórych niewiedzy. Faktycznie, Zobel sieci lub Boucherot komórka nie jest omówione w arkuszu danych. Ale czy można łatwo znaleźć wiele informacji o następujących wskazówek już wydane. Zobacz także: [url = http://en.wikipedia.org/wiki/Boucherot_cell] komórki Boucherot - Wikipedia, wolna encyklopedia [/url]
arkusz danych LM380 wzmacniacz IC było pierwsze i wyjaśnia więcej na temat kondensator i rezystor.
Wyjaśnienie jest tutaj: http://www.national.com/an/AN/AN-69.pdf

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back