Kondensator odszkodowania w dwuetapowej OPAMP

S

slchen

Guest
Szanowni Państwo: Mam pytanie o kondensator odszkodowania w 2-stopniowy OPAMP. Jak przedstawiono w załączonym pliku, użyłem PMOS capaciotr (M13) do realizacji kondensator compenstation. Brama M13 jest podłączony do węzła 5 i źródła, osączyć i luzem są podłączone do węzła wyjściowego (Vo). Jest to pierwszy wybór. Innym wyborem jest to, że brama jest podłączony do węzła wyjściowego (Vo) oraz źródło, osączyć i luzem są podłączone do węzła 5. Chcę wiedzieć, jaki rodzaj połączenia jest lepsza. Dzięki za pomoc. slchen

Hi, chciałbym powiedzieć, że drugi wybór jest znacznie lepsza. Jak wiecie, w dwustopniowym odszkodowania młynarza, dominujący biegun jest w węźle wyjście z pierwszego etapu (węzeł 5) i nie-dominującej biegun jest w węźle wyjście drugiego etapu (Vo). Tak więc, jak zminimalizować pasożytniczych pojemności na węzeł wyjściowy drugiego etapu (naciskać na nie dominującą bieguna do wyższych częstotliwości) oraz zwiększenie pojemności zobaczyć na węźle wyjście z pierwszego etapu (dlatego też wykorzystanie kondensatora młynarza). Większość PMOS cap ma wiele pasożytniczych cap do podłoża, więc większość węzeł lepiej być podłączony do wyjścia z pierwszego etapu (węzeł 5). Wszystkie pojemności widzimy w bramie cap PMOS jest tylko młynarz cap (prawie nie pasożytnicze). Tak więc lepiej jest połączyć bramę do węzła wyjściowego. OPAMP

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back