komunikowania się z zarządem

V

vinay shabad

Guest
hii ja jestem bardzo nowy do programowania mikrokontrolerów jestem obecnie pracuje nad PIC24F16KA102 z MPlab i C30 compiler.I napisał ten kod ale ten kod jest budynek z powodzeniem, ale po podłączeniu sprzętu nie komunikuje się z jego pokładzie # include "p24F16KA102.h" int main (void) {TRISBbits.TRISB3 = 0; LATBbits.LATB3 = 1; while (1) {}} pokazano jej błąd urządzenia docelowego nie jest gotowy do debugowania. Proszę sprawdzić ustawienia konfiguracji i nieco program urządzenia przed przystąpieniem. Proszę może ktoś mi pomóc pozbyć się tego problemu Dziękuje z góry.

jeśli chcesz się komunikować poprzez UART, jaka jest szybkość transmisji danych można set.Have zmieniono i próbował.

przy MPLAB jeśli klikniesz na Programmer następnie wybierz Programista PICKIT 3 co to znaczy? np. nie ma PICKIT 3, ale tutaj moje ICD3 rozmowy z PIC24FJ64GB002 mówi
Code:
 MPLAB ICD 3 wykryto Podłączanie do MPLAB ICD 3 ... Wersja Suite Firmware ...... 01.26.33 Firmware type......................dsPIC33F/24F/24H MPLAB ICD 3 połączone ze sobą. Target wykrytego urządzenia ID = 00000002 edycji
można zrobić in blanco, usunąć program, itp.

W górnym menu: Project -> Build Configuration -> Debug Upewnij się, że konfiguracja Build nie jest ustawiony na Debug wydania. Upewnij się także PICkit 3 został wybrany jako Debugger Tool: Top Menu: Debugger -> Wybierz Narzędzia -> PICkit 3 można zaprogramować urządzenie do debugowania, ale nie można debug z programatorem! Nadzieję, że to pomaga. Również, upewnij się, że PIC24F16KA102 wybranych w ramach: Configure -> Wybierz urządzenie ..-> PIC24F16KA102 A Twoje Bity konfiguracyjne są ustawione prawidłowo dla danego urządzenia i usuwanie błędów, w menu konfiguracyjnym.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back