kompresja sygnałów

D

Dmitrij

Guest
Chcę się dowiedzieć od was na temat wszystkich metod kompresji sygnałów, że wiesz.Jestem zastanawiał się zarówno w kompresji ze stratami informacji i bez nich.Jeśli są znane żadne metody, proszę dać mi znać.

Z całym szacunkiem,

Dmitrij

1.Singular rozkładu wartości jej bardzo stare i podstawowe mathod (stratna)
2.Standard JPEG jeszcze obrazów wykorzystuje dyskretne cosinus transform (DCT), system z skalarne kwantyzacji w połączeniu z bezstratnego kodowania i osiągnięcie odpowiedniej jakości przy kompresji 16:1.
3.Standard H.261 (popularnie zwany P64).
4.AC-3, algorytm kompresji dźwięku wielokanałowego.
5.MPEG2/MPEG4
6.aktualny kod wzbudzanych liniowych metoda (CELP) międzynarodowe kompresji mowy

Szczegółowe informacje na ten temat u Czy Google to, przepraszam, jeśli nie jest przydatny

Na zdjęcia, słyszałem o fraktalnej kompresji.Jakoś redukuje obraz do małej podstawie oraz metody iteracyjne odtworzyć obraz.
-b

jeżeli jednostka posiada książki o kompresji wideo (H.263/Mpeg2), a następnie uprzejmie dzielić.

Nagacnu Drodzy!

Dziękuję za odpowiedzi na moje pytanie.

, whereas I'm looking for methods of signals compression
.

Jednak większość z wymienionych tecqniques dotyczą ściśle do kompresji obrazu,
a ja szukam metody kompresji sygnałów.Jeśli jest to możliwe określenie tych, w odniesieniu do sygnałów.
, it's a principally new and unexplored method of Adaptive Signal Processing
.

Jeśli chodzi o pojedyncza rozkładu wartości,
to przede wszystkim nowe, nieodkryte metody Adaptive Signal Processing.Uczę tej gałęzi DSP teraz, a poza tym SVD (EDM rozkładu trybie empiryczne) jest również tutaj.Moje pytanie brzmi:
.

Jak zamierza Pan do kompresji sygnałów z Singular Value Decomposition?.A poza tym, jeśli znasz jakieś treści linków na ten temat, należy zapewnić mi wuth nich, proszę.

Z całym szacunkiem,

Dmitrij

Studiowałem adaptacyjne przetwarzanie sygnałów w czasie moich mistrzów w Szwecji
tutaj jest strona internetowa Oczywiście można znaleźć w pełni korzystać z informacji
http://www.its.bth.se/courses/etc004/
można znaleźć informacje dotyczące sprawiedliwego SVD
Monson H. Hayes
Dane statystyczne Digital Signal Processing i Modelowania

Kiedyś SVD do kompresji obrazu i znajdowanie odwrotnej podczas mojej kursy dźwięku i drgań, system adaptacyjnej przetwarzania sygnałów jego prawie 2 lata wstecz i teraz jestem w pracy po stronie oprogramowania, tak ja cantomat znaleźć czas na poznanie rzeczy, więc nie jestem pewien, czy Możemy je wykorzystać do jednego wymiarowego kompresji sygnału audio jak i nie.
wszystkie przydatne linki są na tej stronie: h ** p: / / en.wikipedia.org / wiki / Singular_value_decomposition
h ** p: / / public.lanl.gov/mewall/kluwer2002.html

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back