komparatora powodować gromadzenie ADC

M

mindcrusher

Guest
Witaj,

Jestem nowym microncontrollers i elektroniki i chciałbym apreciate porady.

Muszę przykładowych danych z czujnika PZT za pomocą mikrokontrolerów MSP430.Ponieważ nie mogę monitora portu ADC ciągle chcę używać porównawczej, która powinna spowodować przerwanie od próbkowania danych w MSP.
Ja zastanawiając się, co będzie oddziaływać na odbieranego sygnału, czy używam porównawczy na linii analogowej.Pomiędzy czujnikiem i ADC Mam wzmacniacz opłaty z impedancja wyjściowa 100 ohm.

Firma Nordweco, producent multimedialnej pracowni językowej oraz dystrybutor tablic i rozwiązań interaktywnych Interactive, wprowadza na rynek nowy produkt - wizualizer i3030, będący odpowiedzią na zainteresowanie nauczycieli, pracowników akademickich, firm szkoleniowych oraz środowisk biznesowych. Mowa o mobilnym urządzeniu do pokazywania obiektów przestrzennych.

Read more...

W jaki sposób porównawczy wywołać ADC, na jakie zmiany?
Dlaczego nie ustawiać zegara i czytać evry ADC x PC lub sekund?To, co chciałbym zrobić.Skonfiguruj licznik do generowania przerwań i kiedy to się stanie odczytać ADC.

PZT wygeneruje sygnał po wystąpieniu zdarzenia.Jestem zainteresowany pomiaru określonego zdarzenia.W przypadku odbywa się w przypadkowych odstępach czasu najlepiej wywołać zapisu danych będzie, gdy napięcie na linii przechodzi pewnego progu (wskazanie zdarzenia), a więc myślałem, że najlepszym rozwiązaniem będzie porównawczym.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back