komparatorów z 1.8V zasilacz

S

swolf

Guest
Jestem projektowania dynamicznego komparator który składa się z przedwzmacniacza i zatrzask, tj. na załączonym rysunku. sygnał wejściowy jest różnica i to jest próbkowany i odejmuje Vthreshold z swithed obwód pojemność (pominięty na rysunku). procesu i wykorzystanie jest 0.18um, a parametr Vth0 = 0,4. Pytanie brzmi: czy to architektura odpowiednia, gdy działa on pod 1.8V zasilacz? niektórych innych ust. są: VCM = 0,9 V, VREF + = 1.2, VREF-= 0,6, a próg napięcia jest + / -5/8Vref, + / -3/8Vref, + / -1/8Vref odpowiednio. moim zdaniem, bo w + lub-mogą być tak niskie, jak 0.6V (lub nawet mniej), a także wspólnie napięcia tryb wejścia Mojżesza powinna być większa niż wartość V +2 Vod, trudno jest zaprojektować ust. Mojżesza na pokrycie tego. jednak jakieś papiery ieee tylko skorzystać z tej architektury, które są również pod 1.8V zasilania. dlaczego? może ktoś dać mi jakieś wskazówki? Z góry dziękujemy!

Możesz dodać pdiff wejść pary, dzięki czemu może pracować na dużych przedziałów.

Myślę, że można korzystać z kolei na tory wzmacniacza do przedwzmacniacza, dzięki czemu może pracować w szerszym zakresie wejścia. Pozdrawiam!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back