Dzięki za pomysł. Myślałam o VS1011 też, ze względu na jego wbudowany przetwornik sigma-delta. Ale dlaczego ja zawsze widzę STA013 z urządzeń analogowych w projektach? Może to lepiej wybrać?
[Quote = pepillo] Ale dlaczego ja zawsze widzę STA013 z urządzeń analogowych w projektach? Może to lepiej wybrać? [/Quote] Jedną z przyczyn może być, że 2 lata temu (kiedy ten wątek był uruchomiony) STA013 było osiągalne w USA, podczas gdy VS1011 nie było. Obecnie wśród projektów hobby, jak sądzę, jest to 50/50 między STA013 i VS1011. Teraz szukam dekoder MP3 siebie, a ja jestem pochylony w kierunku VS1011e.
No tak ... Teraz dostępny jest w części z ST STA015, co jest całkiem tak samo jak STA013 ale nie potrzebuje pliku wsadowego do pobrania do ASIC przed skonfigurowaniem go. Co o wysokiej wydajności kodeka MP3 chip można używać w projekcie oprócz VS1001 i STA015? Nie wierzę, że nie ma żadnych innych układów na świecie ... Co zrobić frytki dużych firm używać w swoich projektach? Wiem o DSP Texas Instruments, ale myślę, że jest naprawdę trudne, aby rozpocząć część rozwoju. Jakie inne chipy czy sugest? Każdy projekt referencyjny odtwarzacz MP3? Zacząłem jeden siebie, jeśli ktoś potrzebuje informacji skontaktuj się ze mną. Pozdrawiam.
Nie, nie szukam książki, ale na ten sam układ. Czy ktoś zaprojektowany z myślą o chipy firmy Atmel MP3? Mają wszystkie peryferia i wiele innych funkcji ... Prosimy przesyłać informacji na temat odtwarzacza MP3 design, linki lub informacje związane z
Co libmad zrobić? Gdzie mogę ją dostać? W jakim języku jest napisane? Na co procesorów jest docelowe? Co masz na myśli z silnym procesorem ... Proszę podać kilka informacji. Dzięki
AA, libmad jest C MPEG Audio Decoder. Można go z sourceforge.net det po searcing te oprogramowania. Jest biblioteki cross-platform, użyłem go do x86 i ARM9. Silny procesor oznacza procesor 16-bit lub wyższa. BR, Amr Ali.
O ile widzę. Wszystkie modele ST01X i VSXXXX są dekodery. Tylko kilka z nich ma kilka koderów ADPCM. Tylko VS1103 posiada Ogg Vorbis koder! Czy ktoś mógłby wskazywać na prawdziwe MP3 koder proszę? Muszę nagrać audio 24x7 sygnału w bardzo dobrej jakości. Mam własny projekt z TMS320C6711 może powinienem napisać algorytm kodowania MP3. Czy ktoś ma pomysł co może być obciążenie DSP?
This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.