Kod Matlab dla Reading kolorowy obraz

D

dainvinciblz

Guest
Hi Frns ..! Robię mini-projekt w chwili obecnej w dziedzinie DSP. Chodzi o interpolacji sygnałów w 1-D i 2-D formami. Moje zadanie zostało osiągnięte poprzez pisanie kodu Matlab & C Kod dla 1-D i 2-D (obrazy binarne). Teraz chcę go do Black & White, obrazu skali szarości. Proszę mi powiedzieć jak czytać szary obraz skali, wykorzystując Matlab, tj. Potrzebuję obraz, który będzie odczytany jako matrycy (w formie macierzy). Proszę prowadź mnie. Dziękuję! ..

Po pierwsze u musi wyglądać narzędzia Matlaba pomocy. u zobaczą, że imread funkcję. U można wykorzystać tę funkcję do odczytu obrazu jako postaci macierzowej. = Imread ('cameraman.tif');

Hye thanx za odpowiedzi rzeczywisty problem jest: Udało nam się interpolować binarny obraz [manipulować macierzy obrazu dla binarnego obrazu], ale nie byli w stanie interpolować kolorowy obraz [RBG]. To dlatego, że interpolacja obrazu kolorowego skutkuje wyjściem czarno-białym. Jak uzyskać wyjście w kolorze. Thanx wyprzedzeniem ..!

Właściwie masz obraz kolorowy. Jak wiecie matrycy obraz ma trzy części. Exampe; I (,, 1) = Red część I (,, 2) zielona część, a ja (,, 3) niebieski część obrazu. Jeśli używasz assignmetn w kodzie może zapomnisz tego części. spróbuj w ten sposób; firstyl przeczytać imae I = imread ('image') K (;,,, 1) = interpolacji (I (;,,, 1)) następnie interpolować trzy części obrazu K (;,,, 2 ) = interpolacji (I (;,,, 2)) K (;,,, 3) = interpolacji (I (;,,, 3)) imshow (K)

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back