kod assemblera PIC16F877

A

Adamant

Guest
Witam wszystkich. Im Adamant, a ja potrzebuję pomocy w napisaniu kodu w asemblerze ..... siedzę przy MPLAB IDE do pisania kodu .... i im nie bardzo dobry. Potrzebuję pomocy w sprawie kodeksu, który będzie wysyłać informacje z 360 potencjometr stopień pic, a od pic na LCD. My LCD 4x20, i ma swój "własny" poleceń. Nie wiem jak włączyć te polecenia do korzystania z nich w asemblerze. Próbuję wyświetlić kierunkach, na wyświetlaczu LCD, takich jak Północ, Południe, Wschód, Zachód. A im przy użyciu 360 pot stopnia. Jak moje wartości zmiany puli oporu, gdy się okazuje, chcę na wyświetlaczu LCD, aby pokazać kierunek, N, S, E, lub na zachodzie. Mam seryjny LCD. Jakieś pomysły? dziękuję za czytanie!

można korzystać z ADC Przeczytaj dokładnie Stanowisko Pot na LCD jest rutynowe, których można użyć

[Quote = Cortex] można korzystać z ADC Przeczytaj dokładnie Stanowisko Pot na LCD jest rutynowe, których można użyć [/quote] Myślę, że jest przetwornika analogowo-cyfrowego na tej PIC (jestem dopiero na początku tego projektu) wszelkie procedury, wszelkie metody kod montaż będzie bardzo ceniona!

witam, mogę zapewnić przykład kod 16F76 będzie to wymagało pewnych modyfikacji dla 877, ale souldnt być zbyt wiele wysiłku. można uzyskać co najmniej pewne wyobrażenie. projekt ten test był dla 16x2 LCD chracter.

Dziękuję za Donkey41. Pomogłeś mi. Kliknąłem "punkty" przycisk dla Ciebie, wybacz moją ignorancję, nadal im uczenie się, jak to forum działa, z punktami i wszystkich.

jest to dla 16f84 u mogą zobaczyć, jak komunikować się z LCD 16 * 2

Mogę również przykłady .. Mam problemy z komunikacją z lcd .. thanx ...

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back