Ka-band diody Varactor model SPICE dla częstotliwości Doubler

E

engrvivs

Guest
Witam, mam przypisane projektu do wdrożenia RF mnożnik częstotliwości, który podwaja częstotliwości od 15 GHz do 30 GHz. Układ ma być realizowany poprzez płaskie mikropaskowej na hybrydowych (mikrofalówka układ scalony) MIC technologii. Myślę o realizacji reaktywne podwajacz za pomocą diody varactor. Jednak nie jestem w stanie znaleźć odpowiednie żetony varactor których SPICE Dostępne są także modele do symulacji na ADS. Czy ktoś może zasugerować mi niektórych varactors chipy, których SPICE modele dostępne są (powiedzmy nawet w arkuszach danych) i które pozwalają w paśmie Ka pracy? Z góry dzięki, Pozdrawiam, Vivek

Dzięki za odpowiedzi! Wystarczy, aby usunąć wątpliwości ... w przypadku używa diody Schottky'ego na podwojenie częstotliwości, będzie on używany do przodu tendencyjne tryb wdrożenia "rezystancyjne" mnożnik częstotliwości? W każdym przypadku, będzie to z ogromną pomoc, jeśli ktoś może zasugerować pewne powierzchni zamontowania diod, które są przydatne w Ka-zespołów, których SPICE dostępne są modele do symulacji przez ADS.

Tak, diody powinny być do przodu tendencyjne. Aby uzyskać dobre konwersji uzyskać takie same znaczenie jak stronniczości diody jest dioda na dopasowanie podstawowych i harmonicznych.

Dzięki za wyjaśnienie. Na stronie internetowej, że wymienione rzeczywiście być pomocne dla mnie porównanie wydajności mojego projektu z mnożników dostępnych na rynku. Dzięki za to też!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back