K573RF4A 27C64 klon programowania.

N

neazoi

Guest
witam mam dwa K573RF4A (2764 klonów) epromes. Z nich ma Vpp = 21V i inne (co ma mniejsze umrzeć chip) ma Vpp = 12.5v Jakie należy używać do wniosku? Mam programator Willem

Zarówno EPROM raz zaprogramowany będzie zachowywać się w taki sam sposób, chodzi tu o które ma ZIF programatora, więc nie trzeba będzie zrobić nowy adapter do mniej miejsca .. IanP: wink:

Zarówno EPROM raz zaprogramowany będzie zachowywać się w taki sam sposób, chodzi tu o które ma ZIF programatora, więc nie trzeba będzie zrobić nowy adapter do mniej miejsca .. : Wink:
Zauważyłem, że programista ma ustawienie Vpp. Możesz wybrać pomiędzy 12V, 21V i 23v. One eprom sais Vpp = 21.5v. Czy to będzie ok stac tylko 21V, czy napięcie musi być dokładne?

Przypuszczam, 21V jest dość blisko. Szczerze mówiąc nigdy nie widziałem, EPROM, że używane 21V 21.5V ale bardzo często więc może po prostu skrócony numer. Jeśli programista ma właściwy algorytm będzie na bieżąco stara się pisać na ten sam adres do danych można odczytać z powrotem poprawnie, jeżeli napięcie jest nieco niski to po prostu napisać kilka razy, zanim dane poprawnie weryfikacji. Jak IanP mówi, oba urządzenia będą działały identycznie, to tylko ich kontroli wewnętrznej programowania, który jest inny. Brian.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back