Jestem nowy na (montaż) SPI komend komunikacyjnych

V

veerubiji

Guest
Cześć, to jest Veera Reddy, mam problem z poleceniami spi w mojej aplikacji, próbuję zarejestrować dane z czujników z tagiem czujnika. tutaj czujnik IC chip jest mlx90129 znajduje się na płycie evb90129. ten układ ma wewnętrznej pamięci EEPROM jest noproblem podczas odczytu pamięci wewnętrznej. ta płyta dokonaniu oceny konieczności zewnętrzny eeprom do przechowywania większej ilości danych, na które używam komunikacji spi do rejestrowania danych z pamięci zewnętrznej. może ktoś mi zaproponować co comands jest przydatna dla tych danych logowania z pamięci zewnętrznej. Karta charakterystyki dostępna na MLX90129.

Co kontroler używasz zarządzać MLX9109? Przydzielony został appnote czynienia z SPI komunikacji z MLX91029 z przykładowego kodu dla różnych kontrolerów.

EVB90129 mogą być udostępniane i kontrolowane przez bezstykowy (RFID) lub kontakt (SPI) interfejs. Dostęp RFID do MLX90129 i polecenia związane są zgodne z normą ISO15693. SPI i inne wejścia / wyjścia cyfrowe z MLX90129 są podłączone do 8-pinowego złącza EVB90129. Pozwala to na łatwe podłączenie do mikrokontrolera.
Musisz wybrać kontrolera SPI zarządzać MLX90129 poprzez SPI.

Witam, bardzo dziękuję za odpowiedzi, używam Atmel Coporation ATMEGA168 kontroler 8bit, a ja jestem przy hyperteminal do odczytu i zapisu poleceń dla odczytu danych z czujników. w arkuszu danych AN2_MLX90129_data_logging.PDF tam jest procedura podłączania zewnętrznych pamięci i mlx90129 używając komunikacji SPI (section3.4) tym, że ustawić następującą konfigurację w eeprom adresem # 0D = 0x0629 i # 0E = 0203. nie mogę zrozumieć tych poleceń, jak przechowywać w zewnętrznej pamięci EEPROM i jak czytać, przez SPI komend komunikacyjnych. dziękuję, pozdrawiam.

Spróbuj zrozumieć inną pracę i odpowiednie tryby SPI dostarczonych przez MLX90129. Może pracować zarówno jako samodzielne urządzenie i mistrza SPI, lub być sterowane jako slave SPI zewnętrznego mikroprocesora. W tym ostatnim przypadku, urządzenie nie rozmawiać pamięci zewnętrznej.

Cześć, teraz starałem się czytać i pisać w pamięci wewnętrznej mlx90129 i komunikować się z MLX i zewnętrznego mikrokontrolera, a także i succeded do logowania danych z pamięci wewnętrznej. ale problem jest teraz chcę rejestrować dane z czujników i użyłem zewnętrznego SPI EEPROM do przechowywania zarejestrowanych danych, i ustawić żądaną konfigurację dla tego trybu, ale ja tryed nic wyczytać danych będzie happend.there jest problem. i próbowałem się połączyć bezpośrednio MCU do zewnętrznej pamięci nadal nie mogę pisać lub czytać do zewnętrznej pamięci, więc każdy podmiot sugerują mnie jak pisać włączyć do zewnętrznej pamięci przy użyciu komunikacji SPI. Używam CAT25128 (128kB) zewnętrznego eepromu.

Hi, Czy każdy podmiot może mi pomóc, jestem reding hexa wartość dziesiętna z chipem MLX jak 9BD0, w jaki sposób można przekonwertować to do temperatury, bo czytam od temprature czujnika. chodzi veerubiji.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back