jeden ślad dla wielu elementów

F

faQ_

Guest
Hi guys, I m ciekaw czy istnieje jakakolwiek możliwość realizacji na przykład za pomocą tylko jednego bigg nagłówka ślad w pcb na cztery nagłówki użyte w schemacie .. Jakieś pomysły?

Generalnie jest to możliwe. Czy wasze oprogramowanie PCB pozwalają wielu schematach dla części?

prawdopodobnie obejmuje, ale newbie ima. w rzeczywistości nie chodzi o to wielu sch.symbols dla części. tym, co im stara się zrobić to użyć tylko jeden ślad w pcb dla wielu schematach. na przykład, i używane 8x16 nagłówek w schemat aby uczynić go bardziej czytelnym. ale w pcb, i będziemy używać 2x64 nagłówków. więc zamiast 8 nagłówków, 2 złącza zostaną umieszczone. i stworzyliśmy nowe 64 przypięte ślad nagłówka, ale jak mogę adres 4 w jednym?

nie chodzi o to wielu sch.symbols dla części. tym, co im stara się zrobić to użyć tylko jeden ślad w pcb dla wielu schematach.
To ten sam problem, ponieważ część ma zwykle jeden ślad. Przypisywanie wielu schematach do niego należy zrobić w edytorze część narzędzia projektowania PCB. Jeśli powiesz o narzędzie, użytkownicy edaboard może być w stanie pomóc w szczegółach. Inny sposób odnieść się do instrukcji i tutoriali.

Czy istnieje wersja Altium edytora udział:) Próbowałem edytor ślad, ale definiuje jeden ślad za symbol ..

I tak można powiedzieć, że Altium pozwala na wiele znaków na ślad, że znajdziesz go np. z urządzeniami logiki i PO. Jestem pewien, że można znaleźć "jak" w instrukcji obsługi.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back