Jeśli chodzi Sigma Delta Modulator

A

arp

Guest
Cześć,

Jestem projektowania 2:1 kaskadowo modulator Delta Sigma przy Simulink MATLAB.
Czułem to głupie pytanie, ale wymaga Twojej pomocy ..

I oblicza coeffficients każdego integratora i jestem coraz wątpliwości cyfrowych logiką odwołania błąd ...
Jak mogę wdrożyć ten blok logiki Simulink ...

pierwszy zacząłem używać dyskretne filtry, opóźnienia jednostki w tym logiki, ale myślę, że jego złe wykorzystanie tych bloków cyfrowych logiki ...

puszka metalowa ktoś proszę mi pomóc w sprawie tego .....

Thank you in advance ...

arp

Paladinzlp Hi,

Nie jestem w stanie zrozumieć z miejsca ..
czy mógłby pan wyjaśnić mi .....

thanq
arp

Myślę, że powinieneś mieć żadnych problemów z wykonania anulowanie błąd w Simulink z wykorzystaniem standardowych bloków.Ale najpierw jedno pytanie.Czy korzystasz z ciągłego czasu lub dyskretny pętli czasu.Jeśli najpierw musisz znaleźć ekwiwalent discrite anulowanie czasu.
Oto krok bym następująco:
- Oblicza logiki anulowanie TF (powinno być proste, jak zwykle 1-z ^ (-1))
- Skorzystaj z funkcji blokowania transferu Simulink (mam nadzieję, że to poprawna nazwa) z "dyskretne" bloki
Zrobiłem to tylko raz, ale nie mam konkretnego problemu.
Przy okazji można wdrożyć filtr dziesiątkowanie w ten sam sposób.Myślę, że niektóre informacje są dostępne na stronie internetowej o Matlab filtrów cyfrowych i Simulink.
Pozdrowienia

ARP, poznałem ten sam problem z wami, jak wdrożyć cyfrowych logiką Delta Sigma w Simulink? np. kwantyzator, acumulator opóźnienie jednostki ...... może ktoś mi dać próbkę, dzięki

jerryhuang, kwantyzator można użyć "Znak", acumulator jest "Discrete Integrator" opóźnienie jednostki jest "opóźnienie".

Zakładam, że jesteś projektowania dyskretnych w czasie gradacji modulator delta-sigma.Nie ma problemu by wszystkie bloki w Simulink.Na logikę odwołania błędu, skorzystaj z elementem wzmocnienia i element zwłoki wraz z latem i gotowe.Nie wiem, dlaczego jest to dla Ciebie problem.

projektowanie dyskretnych w czasie gradacji modulator delta-sigma

Simulink jest narzędziem instynkt wpisz co chcesz i szukaj kliknij, otrzymasz ją.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back