Jeśli chodzi RTC DS1307 - używając go bez baterii

Y

yviswanathbe

Guest
Witam, Chcę użyć RTC DS1307 z obecnie baterii. podczas awarii zasilania i konieczności przechowywania danych z RTC DS1307 w EEPROM, po włączeniu zasilania trzeba załadować dane z EEPROM i muszę kontynuować Furthur. wszelkie suggesions obwody r. zostanie doceniona. Dzięki z góry, Y.viswanath r.

jak można przechowywać dane w pamięci EEPROM po awarii zasilania??? tak jest to musisz zawsze przechowywać dane w pamięci EEPROM, bo nikt nie wie, kiedy przestaje dopływać

Hai Y.viswanath. Tak można zrobić. Ale kiedy zegar działa z zasilania sieciowego masz do zapisu danych każdy "drugi" w pamięci EEPROM, tak że nawet dane podczas ostatniej "drugi" przed awarii zasilania jest napisane w pamięci EEPROM. Ale w tym samym czasie zostanie nawiązane podczas zasilania obwodu z powrotem. Powodzenia

hi pranam77, Dzięki za odpowiedzi. Używam mikrokontrolera ATmega16A, ponieważ obsługuje Brown-out Detection chcę użyć tej techniki do wykrywania failure.At zasilania, który razem chcę do przechowywania danych w pamięci EEPROM. Stworzy to żadnego problemu, mam na myśli utraty danych r itp? Pozdrawiam, Y.Viswanath.

No myślę, że bez problemów będzie musiała. Można użyć dowolnego mikrokontrolera jak funkcje, które zamierzasz to jest bardzo prosty. Ale kod należy wpisać w kolejności wyjaśnił w moim ostatnim poście. Powodzenia.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back