Jeśli chodzi o projekt dla testability

• Thread starter pavankumarmnnit
  • Start date
P

pavankumarmnnit

Guest
hi, i chcesz wiedzieć, czy Synopsys Tetramax mogą być stosowane po kompilator projektu bezpośrednio.

tzn. bez podania miejsca, trasy narzędzi, takich jak astro i Jowisza.

Mój projekt musi mieć projekt dla testability w nim zawarte.

Tak.Możesz zacząć równolegle generacji ATPG.Nie musisz czekać do P & R.
I belive jest to standardowa praktyka.

Chcę wiedzieć, co jest stosowanie powłoki kompilatora, czy jest to część projektu kompilatora lub nie.
Muszę tutoriale do pracy kompilatora projekt, kompilator powłoki i Tetramax.

Czy każdy podmiot wysłać dostępnych materiałów ..plz ......

Kompilator DFT wykorzystuje kompilator Design wraz z kompilatorem Test wstawiania logiki badania.

Bądź pewny przepływ pierwszy.

Design Compiler (Synteza netlist) -> DFT Compiler (Test wstawiania logiczne Synteza netlist) -> Tetramax (genration wektora ATPG z logiką dodaje Test netlist Synteza, aby uzyskać pokrycie testowe i wektory ATPG)

Tutaj, jeśli nie ur saticified z zakresu podczas ATPG, sprawdź un test pokryte logicznego sprawozdań ATPG i ponownie obejmuje badania odkryte przez logikę wstawiania punktów testowych lub inne metody oparte na sytuację za pomocą DFT Compiler i ponownie zrobić ATPG procesu.

Powyżej Proces ten będzie trwał do u get wymaga pokrycia.

Gdy u got wymagany zasięg, nie STA na końcowy netlist celu sprawdzenia, czy termin jest czysty (konfiguracja), a następnie dostarczyć go do P & R, aby uzyskać końcowy netlist P & R.

Kiedy P & R jest zrobione, nie ATPG ponownie końcowy netlist P & R do podpisania-off zasięgu i wektory ATPG.

Hope ur okay z powyższym expelnation.Dodano po 1 minuty:przy okazji jestem także z MNNIT

Hi friend,
Chcę wiedzieć, czy skanowanie celu łańcucha pozostaną takie same dla syntezatora netlist nawet po P & wątpię becoz routingu n lokowania R. stara się optymalizować trasy związane z opóźnieniem, które mogą naruszyć porządek wstępne skanowania komórek.
Faktycznie jest problem, zrobiłem jedną pracę na skanowanie reorganizacja sieci opiera się tylko na netlist generowane przez DFT kompilatora.Byłem unware z P & R kwestii związanych.Więc teraz chcę wiedzieć o tym fakcie.

Thanks in Advance
Jay

jayTudu napisał:

Hi friend,

Chcę wiedzieć, czy skanowanie celu łańcucha pozostaną takie same dla syntezatora netlist nawet po P & wątpię becoz routingu n lokowania R. stara się optymalizować trasy związane z opóźnieniem, które mogą naruszyć porządek wstępne skanowania komórek.

Faktycznie jest problem, zrobiłem jedną pracę na skanowanie reorganizacja sieci opiera się tylko na netlist generowane przez DFT kompilatora.
Byłem unware z P & R kwestii związanych.
Więc teraz chcę wiedzieć o tym fakcie.Thanks in Advance

Jay

ATPG generowany zasięg i struktury handlu siebie nie mogą pozostać w mocy po P & R, co w P & R skanowania zmiana kolejności będzie się działo ..więc jestem zastanawiając się, co jest rzeczywiście przepływu?

1) Tworzą wzorce dla DFT na zajmujących czwarte lub dalsze netlist, tak aby ilość surowca zasięgu -> perofrm P & R -> ponownie celu skanowania sieci -> Regeneracja wzorców dla nowych skanowania sieci -> get "rzeczywisty" numer coverge

2) wykonywanie P & R -> wykonać skanowanie szycia -> generujące wzorce ATPG -> get "rzeczywisty" covergae numery

Który z wyżej wymienionych metod jest standardem branżowym?Jakie są plusy i minusy każdej z nich?Każde ciało??
sunilbudumuru napisał:

Kompilator DFT wykorzystuje kompilator Design wraz z kompilatorem Test wstawiania logiki badania.Bądź pewny przepływ pierwszy.Design Compiler (Synteza netlist) -> DFT Compiler (Test wstawiania logiczne Synteza netlist) -> Tetramax (genration wektora ATPG z logiką dodaje Test netlist Synteza, aby uzyskać pokrycie testowe i wektory ATPG)Tutaj, jeśli nie ur saticified z zakresu podczas ATPG, sprawdź un test pokryte logicznego sprawozdań ATPG i ponownie obejmuje badania odkryte przez logikę wstawiania punktów testowych lub inne metody oparte na sytuację za pomocą DFT Compiler i ponownie zrobić ATPG procesu.Powyżej Proces ten będzie trwał do u get wymaga pokrycia.Gdy u got wymagany zasięg, nie STA na końcowy netlist celu sprawdzenia, czy termin jest czysty (konfiguracja), a następnie dostarczyć go do P & R, aby uzyskać końcowy netlist P & R.Kiedy P & R jest zrobione, nie ATPG ponownie końcowy netlist P & R do podpisania-off zasięgu i wektory ATPG.Hope ur okay z powyższym expelnation.
Dodano po 1 minuty:
przy okazji jestem także z MNNIT

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back