Jeśli chodzi mikropaskowe podłoża w paśmie LNA KA informatyka

M

Murlix

Guest
Cześć, jestem nowy na projekt wzmacniacza.Robię niska konstrukcja wzmacniacza hałasu i realizacji projektu mojego ostatniego roku studiów licencjackich.Potrzebuję do projektowania niskich wzmacniacz hałasu w paśmie Ka downlink zakres częstotliwości (18.3GHz-18.8GHz lub 19.7GHz - 20.2GHz).Musi być realizowane z wykorzystaniem mikropaskowe.Używam ADS2005A jak symulator.
said that i should use ROGERS 4003 10mil thickness.

1) na moje pytania wcześniej, toonafishy
powiedziała, że należy stosować ROGERS 4003 10mil grubości.Czy możliwe jest wykorzystanie Duroid, er = 2,52 (łatwo dostępne w moim laboratorium uniwersytet) lub ROGERS 3010 Er = 10.2, jak mikropaskowe PCB w tych samych częstotliwościach?
recommended, i found that the model is not included in ADS component library.

2) W odniesieniu do GaAs FET (NE350184C) Toonafishy
zalecane, i stwierdził, że model nie jest wliczone w reklamach biblioteka komponentów.Jednak znalazłem stronę elektroniki NEC (h ** p: / / www.ncsd.necel.com / kuchenka mikrofalowa / angielski / parametr / low_gaashj_dp.html), który stanowi model S-parametry nowsze modele FET tym NE350184C lecz projekt Zestaw dla reklam na stronie internetowej nie zawiera parametry NE350184C.oni zawiesić tylko S-parametry NE350184C do pobrania format. s2p.Moim problemem jest to, że ja nie wiem, jak zaimportować. S2p plików NE350184C ADS biblioteki w części lub w jakiś sposób stworzyć model w reklamach.Mam nadzieję, że u guys naprawdę mogłyby mi pomóc w tej sprawie.

3) I hav wysłał przypomnienie wyboru NEC Schottky'ego GaAs FETS w tym poście.Istnieje 5 możliwych Przekaźniki do mojego zakresu częstotliwości, ale nie wiem co wybrać dla mojego projektu.Wszelkie sugestie są mile widziane.

Dziękujemy wszystkim, że hav mnie uwagi przydatne sugestie i porady.
Ostatnio edytowane przez Murlix dniu 15 października 2006 11:16, edited 1 time in całkowita

na temat umieszczania reklam na s2p plik
Wybierz elementy danych z tego lib, wybierz S2, kliknij dwukrotnie i to u plik chcesz

do portu reffernce umieścić GND

khouly

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back