Jazdy TFT LCD Moduł poprzez mikrokontroler / Procesor

G

gibs

Guest
Witam wszystkich, Czy jest możliwe prowadzenie moduł TFT LCD (posiada 3.5 "wyświetlacz sterowany przez sterownik IC jak ILI9326, sitronix ST7787 itp.) microcontrollelr (16 bit) lub procesor ARM bez użycia OS systemu tj. SBC. Znalazłem TFT LCD liberary z Ramtex ale nie wiem, jak przydatne i łatwiej będzie. Łatwiej jest korzystać z systemu OS oparty SBC w wyświetlacz TFT LCD? Jeśli istnieje jakikolwiek inny sposób, prosimy o poinformowanie mnie. Dzięki

Hello! ST7787 posiada wewnętrznej pamięci RAM, dzięki czemu można prowadzić TFT nawet 8-bitowy procesor, oczywiście tak długo, jak nie musisz dynamicznych obrazów. Jeśli chcesz wprowadzić tryb wyświetlania tekstu, to możesz to zrobić w zasadzie z każdym procesorem. OS nie ma nic wspólnego z TFT. Użyj OS jeśli zajdzie taka potrzeba. Ogłoszenie dla biblioteki, zależy od tego co chcesz zrobić, ale pisanie sterownika do TFT nie jest trudne i można to zrobić samemu. Dora. [Quote = GINB] Witam wszystkich, Czy jest możliwe prowadzenie moduł TFT LCD (posiada 3.5 "wyświetlacz sterowany przez sterownik IC jak ILI9326, sitronix ST7787 itp.) microcontrollelr (16 bit) lub procesor ARM bez użycia OS systemu tj. SBC . Znalazłem TFT LCD liberary z Ramtex ale nie wiem, jak przydatne i łatwiej będzie. Łatwiej jest korzystać z systemu OS oparty SBC w wyświetlacz TFT LCD? Jeśli istnieje jakikolwiek inny sposób, prosimy o poinformowanie mnie. Dzięki [ / quote]

Dzięki za pomoc Dora! Muszę tylko działki 2D przebiegów na TFT LCD i trzeba wyświetlić szerokości impulsu, długość fali itp. powodem wyboru OS bazy pokładzie było to, że należy również interfejs drukarki, więc pomyślałem, że może to być łatwe do pracy z systemem operacyjnym. Znowu zbierania danych wejściowych poprzez gpio jest znacznie powoli OS oparty pokładzie, więc myślę, że lepiej używać 16 / 32-bitowy procesor.

Hello! W tym przypadku pójdę na jakiś ARM, ponieważ nie ma dużo wolnego miękkie i jestem pewien, można znaleźć wiele sterowników do drukarki. Dora. [Quote = GINB] Dzięki za pomoc Dora! Muszę tylko działki 2D przebiegów na TFT LCD i trzeba wyświetlić szerokości impulsu, długość fali itp. powodem wyboru OS bazy pokładzie było to, że należy również interfejs drukarki, więc pomyślałem, że może to być łatwe do pracy z systemem operacyjnym. Znowu zbierania danych wejściowych poprzez gpio jest znacznie powoli OS oparty pokładzie, więc myślę, że lepiej używać 16 / 32 bitowy procesor. [/Quote]

Jestem również poszukuje High speed FIFO 16 K głęboko z cyklu odczytu <pisać cyklu <3 ns. Czy mogą Państwo zaproponować jeden. :?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back